Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tip na víkend: V Drážďanech v neděli končí obří výstava českého umění

Výstava Všechnu moc imaginaci! v Drážďanech
Stanislav Šulc
Stanislav Šulc
sta

Již tuto neděli končí v Drážďanech výstava českých umělců s názvem Všechnu moc imaginaci!, která v německém městě spadá pod festival Česká sezóna. Velkoryse pojatá přehlídka zprostředkovává pohled na české výtvarné umění od začátku 20. století po dnešek. Jejím autorem je bývalý šéf Národní galerie Jiří Fajt. Minout ji by byla chyba.

Reklama

FOTOGALERIE: Prohlédněte si část z výstavy českých umělců Všechnu moc imaginaci! v Drážďanech

Anna Pulkertová

Anna Pulkertová: Spoluvlastnictví umění bývá první krok k vlastní sbírce

Investice do umění jsou v současnosti stále populárnější. To však šponuje ceny děl nahoru a zejména pro začínající sběratele může být čím dál méně dostupné získat kvalitní umění za rozumnou cenu. Jednou z variant, jak tomu čelit, je ve světě čím dál populárnější společné vlastnictví umění. První klub věnovaný frakčnímu vlastnictví umění Art Part Club nyní otevírá odbornice na aukční trh Anna Pulkertová. A chce se orientovat na díla současné mladší a střední generace umělců ze střední Evropy.

Přečíst článek

digitální nomád, práce z pláže

Fejeton Cristiny Muntean: Chcete žít a pracovat na dálku? Základem je umět 10 konkrétních věcí

Práce na dálku někde od moře není jen tak. Autorka a koučka Cristina Muntean ve svém pravidelném sloupku pro newstream.cz přináší desatero věcí, která musí člověk umět, než se k digitálnímu nomádství rozhodne. Jinak ať zůstane radši doma.

Přečíst článek

Umělá inteligence přináší revoluci jako pazourek, říká módní návrhářka

„Umělá inteligence je skvělý nástroj a pomocník. Doba, kdy pochopíme, co všechno umí, teprve přijde. Je to podle mě nový pazourek,” říká Lucie Marková, módní návrhářka, která ji ve své práci aktivně používá. Fashion designérka s její pomocí vytvořila například zlatou kolekci Nebula či bílé nebeské šaty pro Olgu Menzlovou na slavnostní večer nedožitých 85. narozenin Jiřího Menzela. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Výstava Tima Burtona nabídne v Praze skoro 600 jeho skic, loutek nebo fotografií

OBRAZEM: Tim Burton po dekádě opět v Praze. Jeho výstava nabízí stovky děl, fotografií a skic

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme