Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Prosklená roubenka. I tak může vypadat horská chalupa

Rekonstrukce roubenky proběhla pod taktovkou architektů ze studia Mjölk.
Se svolením BoysPlayNice
Petra Jansová

Téměř 100 let stará roubenka v posledních letech chátrala. Noví majitelé se do ní na první pohled zamilovali kvůli místu. Rekonstrukci pak svěřili architektonickému studiu Mjölk z Liberce.

Reklama

„Dům jsme opravili s myšlenkami na budoucnost, ale zároveň jsme se nechtěli vzdát všech těch krásných, divokých a nepohodlných vlastností, které mu zůstaly z minulosti. Zachovali jsme, co jen šlo,“ popisují koncept rekonstrukce architekti ze studia Mjölk.

Původní tvar zůstal víceméně zachován. Do kamenné části se přesunulo technické zázemí. Nově k chalupě přibyla prosklená část, která se nachází pod úrovní původní roubenky.

Na výsledek rekonstrukce se můžete podívat do následující galerie.

„Interiér jsme vybavili decentně. Uzavírá celkovou filozofii našeho přístupu k rekonstrukci. Nechtěli jsme do domu násilně umisťovat kousky světového designu. Většinu nového vybavení tvoří autorský nábytek a doplňky, které jsme sami navrhli,“ uzavírají architekti.

Takto dopadla rekonstrukce bytu na pražské sídlišti.

Až na beton. I tak může dopadnout rekonstrukce bytu v paneláku s minimálním rozpočtem

I s minimálním rozpočtem lze přeměnit panelákový byt tak, aby nabídl pohodlné a především výjimečné bydlení.

Přečíst článek

Eva Jiřičná, architektka

Eva Jiřičná: Steve Jobs byl náročný klient

Eva Jiřičná se proslavila nejen v Česku. Její architektonický přístup oceňují třeba i ve Velké Británii. Dokládá to celá řada prestižních mezinárodních ocenění. I proto se jí v tuzemsku přezdívá královna architektury.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Chatka na Zlínsku je inspirována Skandinávií.

I Norové jsou chataři. Dávno už však neodpočívají ve srubech, ale v moderních dřevostavbách. Jedna je i na Zlínsku

Přečíst článek
Byt v domě Neugraf na Smíchově.

Byt kousek od rušného Anděla vypadá uvnitř spíš jako chata. Má dřevěné podlahy a hliněné zdi

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme