Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Africký „Karibik” na dosah. Z Prahy na Madagaskar nově létá přímý spoj

Africký „Karibik” na dosah. Z Prahy na Madagaskar nově létá přímý spoj
iStock
Věra Tůmová

Cesta na čtvrtý největší ostrov světa k jižnímu cípu Afriky je nyní snazší, rychlejší a také násobně levnější. Díky novému, přímému leteckému spojení. Na Madagaskar mohou cestovatelé zamířit s Čedokem, a to každou sobotu od října až do konce roku. 

Reklama

Kdo chtěl donedávna cestovat na Madagaskar, musel si hodně připlatit a cestovat mnoho hodin s minimálně jedním přestupem. To už dnes tak úplně neplatí. Bílé pláže jsou pro Čechy nyní dostupnější. Na exotický Madagaskar začal od října létat každý týden obří dálkový letoun Boeing 787-9 Dreamliner italské letecké společnosti Neos. Nikdy v minulosti tam takové letecké spojení s Prahou nebylo. Teď se tam létá do severní části ostrova na turisticky oblíbený ostrůvek Nosy Be. 

Už žádná mezipřistání

Madagaskar je pro milovníky knih zoologa a spisovatele Geralda Durrella, který na tomto ostrově zachraňoval spoustu zvířat ohrožených vyhynutím, na prvních příčkách cestovatelských snů. Až do nedávna se sem dalo letecky dopravit jen s několika přestupy a mnohahodinovým cestováním. Obvykle bylo třeba nejprve cestovat do Vídně, Varšavy nebo na jiné velké evropské letiště a pak ještě cestou aspoň jednou přestupovat a všude čekat dlouhé hodiny. Cena takovéto série letenek s letištními a palivovými poplatky šplhala do desetitisícových sum v korunách a mohla se vyšplhat i na několik průměrných českých měsíčních platů.   

Pokud si vyhledáte letecký spoj na Madagaskar letos na podzim, i s tou nejvýhodnější letenkou s Ethiopian Airlines budete muset do Vídně a budete cestovat přes letiště v Addis Abebě. Taková cesta vás pak vyjde na přinejmenším 60 tisíc korun a více, a to ještě za předpokladu, že poletíte do oblíbené turistické destinace v severní části Madagaskaru na ostrůvek Nosy Be. Pokud si zvolíte cestu do hlavního města Antananarivo, připravte si rovnou na sto tisíc korun. Na cestě navíc strávíte i s čekáním na letištích i více jak 24 hodin.  

Přímý let takhle daleko tedy cestovatelům za exotikou výrazně zrychlí i zlevní cestu. Má to ale přece jen malý háček. Jedná se totiž o charterový let cestovní kanceláře Čedok, která se od začátku letošního října rozhodla vozit obřím letounem Dreamliner každý týden klienty na exotický ostrov. Nejedná se přitom o žádný malý letoun, který potřebuje cestou několikrát nabírat naftu. Stroj uveze až 359 cestujících plus posádku a do cíle dorazí bez mezipřistání. V tuto chvíli ale Čedok samostatně letenky neprodává a letenky jsou zatím jen součástí balíčků cestovní kanceláře. 

Egyptské letovisko Marsa Matruh

Reportáž: Na Hurghadu zapomeňte. Skutečný Egypt lze ještě najít u pobřeží Středozemního moře

Češi dosud detailně prozkoumávali Egypt hlavně u pobřeží Rudého moře. Nově, je to jen pár týdnů, se přímým letem z Prahy dostanou i do města Marsa Matruh na pobřeží Středozemního moře. Co tam najdou?

Přečíst článek

Luxusní turecký resort Terezy Maxové
video

REPORTÁŽ: Turecký resort Terezy Maxové nabízí skutečný luxus. Jezdí sem i Češi

Luxusní resort Kaplankaya poblíž tureckého města Bodrum byl letos zařazen mezi top dovolenkové destinace prestižního výběru Daily Mail. Resort, který i nabízí 140 pokojů a 27 vil, vybudovala Tereza Maxová spolu se svým manželem, tureckým miliardářem Burakem Oymenem. Reportér byznysového portálu newstream.cz resort navštívil. „Češi jsou rozhodně mezi návštěvníky z top deseti zemí,“ prozradil Sarp Okçuoğlu, obchodní šéf společnosti Six Senses, která resort provozuje.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Cestovní kancelář Čedok loni meziročně více než zdvojnásobila tržby na přibližně pět miliard korun.

Čedok hlásí nejúspěšnější rok své existence. S pěti miliardami tržeb za 2022 má našlápnuto na ještě více

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme