Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Kutnar kupuje slovenskou Stachemu

DEK
DEK
 ČTK

Investiční fond Dekinvest ze skupiny Dek podnikatele a miliardáře Víta Kutnara kupuje slovenskou společnost Stachema včetně její české pobočky. Spojení posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svém webu.

Reklama

„K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti výroby stavební chemie,“ uvedl úřad s tím, že fúzi posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení. Rozhodnutí tak vydá do 20 dní.

Výstavba bytů v České republice

Stavebnictví je „nejvíce nemocným mužem“ české ekonomiky

Popandemická „rekonvalescence“ stavebnictví probíhá pomaleji, než je tomu u zbytku české ekonomiky. A ani ta není kdovíjak rychlá, zejména kvůli zadrhávání automobilového průmyslu a zdražování průmyslových vstupů, včetně pracovní síly. Stavebnictví je „nejvíce nemocným mužem“ české ekonomiky.  

Přečíst článek

O nákupu 100 procent akcií skupinou Dek na svém webu informovala i společnost Stachema. „Skupina Dek podepsala s dosavadními akcionáři Stachemy smlouvu o nákupu 100 procent akcií společnosti a po schválení transakce příslušnými úřady se stane jejím jediným akcionářem. Chtěli bychom Vás ujistit, že Dek i Stachema zůstanou i po dokončení transakce fungovat nezávisle a odděleně, nebudou sdílet informace o zákaznících ani obchodních podmínkách a všechny dohody mezi společností Stachema a jejími zákazníky budou zachovány a dodrženy,“ uvedli v oznámení výkonný ředitel Stachema CZ Radim Novák a generální ředitel Dek Vít Kutnar.

Budoucí podoba okolí Negrelliho viaduktu.

Mezinárodní urbanistická soutěž na obnovu Florence má vítěze

Brownfield na Florenci se změní podle projektu týmu složeného převážně z domácích ateliérů UNIT architekti, A69 – architekti a v Londýně působícího studia se slovenskými kořeny Marko & Placemakers.

Přečíst článek

Společnost Stachema vznikla v roce 1991 na Slovensku, o rok později i v České republice. Podle internetových stránek slovenské mateřské společnosti je jedním z předních výrobců a dodavatelů stavební chemie, materiálů pro povrchové úpravy fasád, chemických přípravků a speciálních hmot. Podle poslední zveřejněné výroční zprávy za rok 2019 dosáhla Stachema CZ čistého obratu 643 milionů korun a vykázala čistý zisk 41,9 milionu korun.

Největší český prodejce stavebnin, skupina DEK Víta Kutnara, který s majetem přes šest miliard obsadil 30. příčku žebříčku miliardářů sestavovaného časopisem Forbes, má více než sto prodejen v České republice a na Slovensku. Letos v květnu ÚOHS skupině povolil nákup výrobce betonových dlažeb Best. Podle konsolidované výroční zprávy za rok 2020 vykázala skupina čistý obrat ve výši 857 milionů korun a zisk po zdanění ve výši 231 milionů korun.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme