Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Škodu Transportation bude řídit Francouz Pfleger, přichází z Alstomu

Didier Pfleger, Škoda Transportation
poskytnuto Škoda Transportation
 nst
nst

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem skupiny Škoda Transportation je sedmapadesátiletý Francouz Didier Pfleger, oznámila firma. Pfleger dosud pracoval v konkurenční firmě Alstom. Na obou postech vystřídal Petra Brzezinu, který plzeňské strojírenské seskupení vedl od převzetí skupinou PPF v roce 2018.

Reklama

PPF od Pflegera očekává geografickou expanzi a další kroky v transformaci k výrobci diverzifikovaného portfolia moderních dopravních systémů. Pflegerovým okamžitým cílem je zvýšení ziskovosti společnosti a zajištění provozní spolehlivosti.

„Jmenováním Didiera Pflegera pokračujeme v cestě za dosažením našeho cíle: zvýšit tržní podíl Škody v konkurenci s největšími průmyslovými výrobci ve světovém měřítku,“ řekl Ladislav Bartoníček, CEO a akcionář PPF.

Pflegerovým okamžitým cílem je zvýšení ziskovosti společnosti a zajištění provozní spolehlivosti. „Abych tento cíl mohl splnit, budu k tomu motivovat a mobilizovat manažerské týmy i všechny zaměstnance Škodovky,” řekl Didier Pfleger. 

Roman Lesný

Exšéf Škody Transportation jde řídit finance do EFG

Tým společnosti Energy financial group, českého lídra v oblasti výroby biometanu, od listopadu posílil Roman Lesný, který nastoupil na pozici finančního ředitele. Lesný se dlouhodobě pohybuje zejména v sektorech dopravy, logistiky a strategického řízení firem, působil na mnoha manažerských postech v ČR a USA nebo jako poradce ministra dopravy. V EFG bude mít na starosti finanční strategii.

Přečíst článek

Škoda Transportation má více než 160letou tradici strojírenské výroby a patří mezi přední evropské výrobce vozů pro hromadnou dopravu. Nabízí jednopodlažní i dvoupodlažní vlaky, tramvaje, metro, trolejbusy či elektrobusy a pro všechny produkty zajišťuje servis. Vyrábí vlaky pro Česko, Slovensko, Lotyšsko i Estonsko, dále tramvaje pro sedm německých měst, například Mannheim a Bonn, i pro finské Helsinky a také pro Ostravu, Plzeň a Brno. V brzké době představí první soupravu metra pro Varšavu.

Škoda Transportation měla předloni zisk EBITDA 380 milionů korun, díky vyšší zakázkové náplni meziročně o 18,6 procenta vyšší. Tržby vzrostly o 11,3 procenta na 11,03 miliardy korun.

>>>>>> Sdílejte s námi kariérní přestupy u vás ve firmě. Zprávy zasílejte na kariera@newstream.cz <<<<<<

Elektrická jednotka řady 671 Slovensko

Škoda vyhrála tendr. Dodá na Slovensko vlaky za dvě miliardy

Společnost Škoda Transportation v konsorciu s firmou ŽOS Trnava dodá slovenskému národnímu dopravci Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) devět nových elektrických vlakových jednotek za zhruba 76 milionů eur (1,9 miliardy korun).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme