Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tržby opavské Tevy loni zdolaly hranici deseti miliard, zisk jí ale klesl

Teva, ilustrační foto
Wikipedia

Opavská farmaceutická společnost Teva Czech Industries loni dosáhla tržeb 10,5 miliardy korun, tedy o 11 procent vyšších než v roce 2019. Čistý zisk jí ale klesl o 605 milionů na necelé dvě miliardy korun.

Reklama

Pandemie covidu-19 zasáhla byznys napříč sektory. A to i firmy, u kterých by se to nečekalo. Opavské farmaceutické společnosti Teva loni sice vyrostly tržby, ale klesl zisk, a to docela výrazně. Vydělala necelé dvě miliardy korun, což je o 600 milionů méně než v předchozím roce.

Podle jednatelů firmy se pandemie podepsala i na samotném běhu společnosti, pracovníky musela firma vybavit ochrannými pomůckami, upravit pracovní prostředí a velká část jejích zaměstnanců, jejichž povaha práce to umožňovala, pracovala z domova. 

Zoom meeting, ilustarční foto

Největší akvizice Zoomu padá. Jeho expanze se zdrží

Poskytovatel videohovorů Zoom Video Communications a provozovatel cloudových call center Five9 ukončily po vzájemné dohodě plány na fúzi. Rozhodnutí přichází týden poté, co se americká vláda rozhodla dohodu přezkoumat.

Přečíst článek

Opavská Teva je nejvýznamnějším farmaceutickým výrobcem ve střední Evropě, produkuje generické léky nebo účinné farmaceutické látky.

Opavská Teva má dvě divize. Jedna produkuje účinné farmaceutické látky a rostlinné extrakty a druhá vyrábí generické léčivé přípravky. Na export jde 90 procent produkce a to hlavně do USA a Ruska. Podnik měl na konci roku téměř 1600 zaměstnanců. Od roku 2006 je součástí nadnárodní skupiny Teva se sídlem v Izraeli.

Daniel Beneš, generální ředitel skupiny ČEZ, ilustrační foto

Šéf ČEZ Beneš: Do konce roku rozhodneme, s kým postavíme gigafactory

Skupina ČEZ chce do konce roku rozhodnout, s kým postaví továrnu na baterie v areálu bývalé hnědouhelné elektrárny Prunéřov I na Chomutovsku. První fáze projektu by mohla být hotova kolem roku 2025. Novinářům to řekl ředitel společnosti Daniel Beneš.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jak zbohatnout na miliardářském trendu longevity

Od Big Pharma po krypto: Jak zbohatnout na miliardářském trendu longevity

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme