Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Krize si vybírá svou daň, Ericsson propustí tisíce lidí

Ericsson sed chystá propustit tisíce lidí.
ČTK
 ČTK

Švédský výrobce telekomunikačních zařízení Ericsson se chystá celosvětově propustit přibližně 8500 zaměstnanců, což je zhruba osm procent celkové pracovní síly. Firma, která podniká i v České republice, to podle agentury Reuters napsala v interním dopise zaměstnancům. Ericsson už v pondělí oznámil, že ve Švédsku zruší asi 1400 pracovních pozic.

Reklama

Technologické společnosti nyní propouštějí tisíce zaměstnanců s odkazem na ekonomické podmínky. Propouštění v Ericssonu by však bylo největší, které zasáhlo telekomunikační sektor. Firma na konci loňského roku po celém světě zaměstnávala kolem 105 500 lidí, z toho zhruba 14 500 ve Švédsku.

Ericsson propustí ve Švédsku asi 1400 lidí. A to je jen začátek. Globálně to bude mnohem víc

Švédský výrobce telekomunikačních zařízení Ericsson hodlá v rámci širšího plánu na globální snížení nákladů zrušit zhruba 1400 pracovních míst ve Švédsku, stojí v prohlášení společnosti. Podle zdrojů agentury Reuters pravděpodobně Ericsson v příštích dnech ohlásí rovněž zrušení několika tisíců pracovních míst v dalších zemích. Firma na konci loňského roku po celém světě zaměstnávala kolem 105 500 lidí, z toho zhruba 14 500 ve Švédsku.

Přečíst článek

„Způsob, jakým se bude snižování počtu zaměstnanců řídit, se bude lišit v závislosti na praxi v místní zemi,” napsal ve zprávě generální ředitel Börje Ekholm. „V několika zemích už bylo tento týden snížení počtu zaměstnanců oznámeno,” dodal.

Ericsson už dříve oznámil, že hodlá do konce letošního roku snížit náklady o devět miliard švédských korun (téměř 20 miliard korun). Reaguje tak na zpomalení poptávky na některých trzích, včetně Severní Ameriky. Firma přikročila k rozsáhlému snižování nákladů už v roce 2017, kdy propustila tisíce zaměstnanců a zaměřila pozornost na výzkum, aby se vymanila ze ztrát.

Zuckerberg rozdá další výpovědi. Meta chystá další vlnu propouštění

Americká internetová společnosti Meta Platforms plánuje nové kolo snižování stavu zaměstnanců. Reorganizace se může dotknout tisíců pracovníků. S odvoláním na obeznámený zdroj o tom ve středu informoval list The Washington Post (WT). Firma na žádost agentury Reuters o komentář zatím nereagovala. Loni Meta oznámila, že propustí více než 11 tisíc lidí, což je zhruba 13 procent její pracovní síly.

Přečíst článek

Ericsson působí také v České republice, v roce 2021 jeho česká pobočka ztrojnásobila obrat na 1,09 miliardy korun a zvýšila čistý zisk o třetinu na 15,3 milionu korun. Důvodem růstu byla rozsáhlá zakázka pro společnost CETIN ze skupiny PPF Telco.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme