Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fond Rockaway Blockchain poslal přes 110 milionů do firmy 1Inch

Bitcoin, ilustrační foto
Pixabay

Investiční fond Rockaway Blockchain Fund (RBF), který se zaměřuje na blockchainové a DeFi projekty, si připsal svoji dosud největší investici – do agregátora decentralizovaných burz 1Inch poslal dalších pět milionů dolarů (110 milionů korun). 1Inch je v portfoliu RBF už jedenáctým jednorožcem, tedy firmou s valuací přes jednu miliardu dolarů, uvedl fond na webu.

Reklama

1Inch funguje jako nástroj, který pomocí algoritmů porovnává směnný kurzy ve všech decentralizovaných burzách. Takže svým uživatelům, kteří chtějí směnit některou z kryptoměn, nabízí vždy ten nejvýhodnější kurz.

„Vidíme v obchodním modelu 1Inch podobu s tím, co dělá například cenový srovnávač Heureka. 1Inch ale místo e-shopů agreguje decentralizované burzy,” popisoval šéf RBF Viktor Fischer 1Inch loni v prosinci, kdy do startupu investoval poprvé. RFB se účastnil i loňského investičního kola, v rámci kterého 1Inch vybral celkem 12 milionů dolarů.

Kryptoměny, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Digitální měny centrálních bank značí návrat do feudalismu

Slovy klasika, rozmohl se nám tu takový nešvar. Je jím přirovnávání takzvaných digitálních měn centrálních bank – CBDC – ke kryptoměnám typu bitcoinu. Přirovnání je velkou dezinformací současného finančnictví.

Přečíst článek

Do aktuálního investičního kola, které vedl hongkongský start-up Amber Group, se zapojilo celkem pět desítek investorů včetně RBF a agregátor v něm vybral 175 milionů dolarů, což firmu ocenilo na 2,25 miliardy dolarů.

„Důvod, proč 1Inch natolik věříme, je jednoduchý. Je to lídr trhu agregátorů decentralizovaných burz s tržním podílem 75 procent. Navíc teď spouští platformu 1Inch Pro, která je určená pro institucionální investory, což přesně zapadá do naší vize propojení blockchainového a tradičního světa,“ uvedl ředitel RBF Viktor Fischer.

miniSUPR vizuál

Jaký je český fintech? Ukazuje nový report

Autoři známého Start-up reportu přicházejí s dílčí zprávou o stavu české fintechové scény.

Přečíst článek

Rockaway Blockchain Fund dosud od investorů vybral 120 milionů dolarů, tedy téměř 2,7 miliardy korun, což z něj dělá největší blockchainový fond v Evropě. Aktuální zhodnocení fondu přesahuje 1000 procent. Vedle 1Inch investoval například do firem Solana, Terra, Sushiswap nebo Compound.

Rockaway Capital je spoluvlastníkem cestovní agentury Invia, která nedávno oznámila, že začne přijímat platby za zájezdy v bitcoinech.

Mark Zuckerberg, šéf Meta Platforms, dříve Facebooku
video

Jak zbohatnout? Přesunem skutečných peněz do virtuálního světa a zpět

Na jedné straně peněženky drtí inflace. Na té druhé fenomén kryptoměn s bitcoinem v čele způsobil, že hodně lidí pohádkově zbohatlo. A ještě zbohatne, protože velké investiční peníze světa začnou mířit do budování virtuálních světů, jak vyplývá z analýzy newstream.cz.

Přečíst článek

Lubor Žalman

Peníze jsou jen žetony, říká bývalý bankéř Lubor Žalman

Větší banky mají větší možnosti, a proto toho mohou pro své klienty více udělat. Ne vždy to tak platí, říká spolumajitel Encor Wealth Management Lubor Žalman. Někdejší bankéř za svůj život několikrát počítal, jakou minimální velikost má mít banka, aby byla alespoň na nule. Teď se zamýšlí nad tím, zda pandemie změní chování investorů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Luxusní švýcarské hodinky Patek Philippe

Luxusní hodinky jsou nejlevnější za poslední dobu. Růst bitcoinu to brzy změní

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme