Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Největší distributor tisku PNS mění majitele, koupí ho Česká pošta

Česká pošta, ilustrační foto
Česká pošta / Creative Commons / CC BY-SA 4.0

Česká pošta kupuje největšího distributora tisku a zároveň největšího alternativního poštovního operátora První novinovou společnost. Jejich spojením se zabývá Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Reklama

„K navrhovanému spojení soutěžitelů má dojít zejména v oblastech doručování poštovních listovních služeb, adresných a neadresných tiskových zásilek a doručování předplatného tisku na území České republiky,“ uvedl úřad v oznámení.

Avast, ilustrační foto

Trh fúzí a akvizic v Česku ve 3. čtvrtletí táhl prodej Avastu

Celková hodnota uskutečněných fúzí a akvizic ve třetím čtvrtletí v České republice proti předchozímu kvartálu výrazně stoupl, a to díky prodeji antivirové společnosti Avast. Počet uskutečněných transakcí naopak mírně klesl.

Přečíst článek

První novinová společnost je největším distributorem tisku do prodejní sítě v České republice a po fúzi se společnostmi PNS Grosso a Mediaservis také největší alternativní společností zajišťující doručování adresných a neadresných zásilek po republice.

Hlavními akcionáři PNS jsou Mafra s 37,51 procenta, Vltava Labe Media se 35 procenty a Czech News Center s 27,02 procenta. Za rok 2020 vykázala ztrátu 175 milionů korun, což bylo o 42 milionů méně než v roce 2019. Tiskem a doplňkovým zbožím zásobuje téměř 14 tisíc prodejních míst v ČR.

Kanceláře Seznam.cz, ilustrační foto

Lukačovičův byznys kvete. Seznam loni vydělal 1,33 miliardy

Tuzemská internetová jednička Seznam.cz miliardáře Iva Lukačoviče loni zvýšila čistý zisk o 13 procent na 1,33 miliardy korun. Tržby stouply o 5,5 procenta na 4,95 miliardy korun.

Přečíst článek

Česká pošta zaměstnává 27 tisíc lidí a provozuje přes tři tisíce poboček a další dva tisíce Balíkoven u smluvních partnerů. Podnik je od roku 2018 ve ztrátě. Podle výroční zprávy za rok 2020 byl konsolidovaný výsledek hospodaření minus 1,4 miliardy korun ve srovnání se ztrátou 286 milionů za rok 2019. V roce 2018 byla vykázaná konsolidovaná ztráta České pošty 186 milionů korun.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Poštovní doručovatelka České pošty

Do tendru na poštovní licenci se kromě České pošty přihlásí i PNS a Zásilkovna

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme