Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zásobníky plynu - informace o tématu

Stát koupil za 8,8 miliardy korun firmu RWE Gas Storage se zásobníky plynu

Zdroje jsou. Stát koupil firmu RWE Gas Storage se šesti zásobníky plynu za téměř devět miliard

Český stát koupil za 360 milionů eur (v přepočtu 8,8 miliardy korun) prostřednictvím společnosti ČEPS firmu RWE Gas Storage, která vlastnila a spravovala šest plynových zásobníků. Jejich kapacita odpovídá třetině roční spotřeby, řekl na briefingu u Perné na Břeclavsku u jednoho ze šesti zásobníků premiér Petr Fiala (ODS).

Přečíst článek
Plovoucí zásobník a zařízení pro regasifikaci plynu Hoegh Esperanza během otevření terminálu LNG (Liquefied Natural Gas) ve Wilhelmshavenu, Německo, v sobotu 17. prosince 2022.

Německu kříží cestu k nezávislosti na ruském plynu nečekaná překážka: bomby z dob nacistů

Přečíst článek
Terminál na zkapalněný zemní plyn (LNG) v přístavu Eemshaven

Lukáš Kovanda: Draze nakoupili, levně neprodají. Plyn zřejmě zase zdraží

Pád cen plynu v EU je stále závažnější problém. Obchodníci mohou totiž plyn v zásobnících plošněji zadržovat, aby neprodělali, čímž opětovně vyšponují jeho cenu.

Přečíst článek
ministr Jozef Síkela a Daniel Beneš z ČEZ

Síkela: Letos v zimě bude plynu ještě dost. Potom to bude horší

Česko má nyní podle ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (STAN) zajištěné asi dvě třetiny roční spotřeby plynu. Pro letošní topnou sezonu tak bude plynu dost. Potřeba je ale podle něj řešit i ty následující. Zásobníky se po zimě budou muset znovu naplnit. Nyní se nadále plní plynem, který přichází z Ruska.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme