Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Alexej Navalnyj - informace o tématu

Moskevský soud poslal na dva měsíce do vazby novinářku zpravodajského portálu SOTAvision Antoninu Favorskou

Poslední video s Navalným. Ruský soud poslal za mříže novinářku, která ho natočila

Moskevský soud poslal na dva měsíce do vazby novinářku zpravodajského portálu SOTAvision Antoninu Favorskou, kterou vyšetřovatelé viní z účasti v extremistické organizaci.

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Lenin, Stalin, Putin. Sto let vraždění. Teď má pohřeb Navalnyj

Přečíst článek
Navalnyj měl být součástí výměny vězňů

Smrt místo svobody. Navalnyj měl být součástí výměny vězňů z USA

Ruský opoziční politik Alexej Navalnyj, který podle úřední zprávy 16. února zemřel v trestanecké kolonii za polárním kruhem, byl blízko propuštění v rámci výměny vězňů mezi Moskvou a Washingtonem. Uvedly to podle ruskojazyčného serveru BBC Navalného mluvčí Kira Jarmyšová a spolupracovnice Marija Pevčichová, podle které měly Spojené státy opozičníka a dva americké občany vyměnit za Vadima Krasikova. Ten si v Německu odpykává doživotí za vraždu.

Přečíst článek
Ruské úřady předaly tělo ruského opozičního představitele Alexeje Navalného

Ruské úřady vydaly tělo Navalného. Režim se obává veřejného pohřbu

Ruské úřady předaly tělo ruského opozičního představitele Alexeje Navalného jeho matce Ljudmile Navalné. Podle serveru Meduza to oznámila Navalného mluvčí Kira Jarmyšová. Předák ruské opozice podle tvrzení vězeňské správy zemřel ve vězeňském zařízení už v pátek 16. února. Rodina se od té doby domáhala jeho těla, aby ho mohla pohřbít. Dnes k vydání znovu důrazně vyzvala Navalného manželka Julija.

Přečíst článek
Zesnulý opoziční vůdce Alexej Navalný

Ruské úřady daly matce Navalného ultimátum. Požadují tajný pohřeb

Ruské úřady daly matce zesnulého opozičního vůdce Alexeje Navalného ultimátum: buď svolí k tajnému pohřbu svého syna bez účasti veřejnosti, anebo bude Navalnyj pochován ve vězení, kde před týdnem za nejasných okolností zemřel. Uvedla to dnes Navalného mluvčí Kira Jarmyšová. Ljudmila Navalná ultimátum podle ní odmítla.

Přečíst článek

Americká odplata za smrt Navalného. Země chystá rozsáhlý balík sankcí proti Rusku

Spojené státy v pátek přijmou rozsáhlý balík sankcí proti Rusku v souvislosti s úmrtím vězněného ruského opozičníka Alexeje Navalného, uvedl Bílý dům, podle kterého nové kolo sankcí bude také reflektovat nadcházející dvouleté výročí od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu.

Přečíst článek
Navalná: Ruské úřady čekají, až z manželova těla vyprchá novičok

Navalná: Ruské úřady čekají, až z manželova těla vyprchá novičok

Vdova po ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném obvinila z manželovy smrti ruského prezidenta Vladimira Putina. Ve videovzkazu uvedla, že chce pokračovat v práci svého muže a bojovat za svobodné Rusko. Putin Navalného podle jejích slov zabil, protože "ho nedokázal zlomit". Julija Navalná se v Bruselu účastní zasedání unijních ministrů zahraničí.

Přečíst článek
V Rusku zatkli přes sto lidí na pietních akcích za Navalného

Navalnyj je po smrti, potvrdila jeho mluvčí. Na pietních akcích bylo zatčeno přes tři sta lidí

Téměř 360 lidí již bylo zatčeno při shromážděních, která se konala zhruba ve třicítce ruských měst na počest opozičního politika Alexeje Navalného, který podle úřední zprávy v pátek zemřel ve vězení. Uvedl to dnes specializovaný server OVD-Info, který monitoruje aktivity ruských bezpečnostních složek a problematiku lidských práv. Smrt opozičního politika potvrdila i jeho mluvčí Kira Jarmyšová s odkazem na informace sdělené Navalného matce Ljudmile. Ta navštívila vězeňskou kolonii IK-3, kde Navalnyj zemřel.

Přečíst článek
Zemřel Alexej Navalnyj, kritik Kremlu

Brutální vražda, tragédie pro ruský lid. Svět reaguje na úmrtí Navalného

Svět reaguje na úmrtí vězněného Putinova odpůrce Alexeje Navalného v trestanecké kolonii za polárním kruhem.

Přečíst článek
Alexej Navalnyj

Zemřel Alexej Navalnyj. Putinův odpůrce byl v trestanecké kolonii za polárním kruhem

Uvězněný ruský opoziční politik Alexej Navalnyj zemřel ve vězeňském táboře, uvedly tiskové agentury s odvoláním na vězeňskou službu, podle které se příčina smrti zjišťuje. Kritik Kremlu, kterému bylo 47 let, zemřel nedlouho před březnovými prezidentskými volbami, ve kterých se Vladimir Putin uchází o další šestiletý mandát v čele státu.

Přečíst článek
Vězněný předák ruské opozice Alexej Navalnyj

Navalnyj z vězení burcuje ruské voliče. Běžte k volbám a dejte najevo nesouhlas, uvedl

Vězněný předák ruské opozice Alexej Navalnyj vyzval Rusy, aby při prezidentských volbách dorazili k urnám v poledne 17. března, a dali tím najevo nesouhlas s dlouholetým ruským prezidentem a favoritem voleb Vladimirem Putinem. Od akce si slibuje vytvoření dlouhých front, které budou svého druhu protestním shromážděním. Volby jsou vypsány na 15. až 17. března.

Přečíst článek
Ruský opoziční předák Alexej Navalný

Co je s Navalným? Advokáti jej neviděli celé dny, jeho stav je nejasný

K vězněnému ruskému opozičnímu předákovi Alexeji Navalnému správa věznice už třetí den v řadě nepouští advokáty. Podle serveru Meduza na to upozornila Navalného mluvčí Kira Jarmyšová. Navalnému se podle ní minulý týden udělalo v cele špatně - točila se mu hlava, což ho donutilo lehnout si na zem. V jakém je nyní opoziční představitel stavu, jeho okolí neví.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme