Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Panattoni koupí od Bakaly areál bývalého karvinského Dolu Barbora

Areál bývalého Dolu Barbora koupí od Bakaly developer Panattoni
ČTK
 ČTK

Průmyslový developer Panattoni koupí od společnosti Asental Zdeňka Bakaly areál bývalého karvinského Dolu Barbora, společnosti uzavřely smlouvu o smlouvě budoucí kupní, napsal server Seznam Zprávy. Cenu transakce firmy nekomentovaly.

Reklama

Panattoni chce z brownfieldu o velikosti stovek tisíc metrů čtverečních vytvořit průmyslový park, podle serveru může nyní začít žádat o potřebná povolení. S výstavbou chce developer začít v polovině roku 2025, konec je plánovaný na rok 2032. Očekávaná výše celkových investic je více než miliarda eur (24,4 miliardy korun), píše server.

Společnost Panattoni už zahájila přípravu revitalizace území, podle Seznam Zpráv přitom navazuje na podepsané memorandum o spolupráci s Moravskoslezským krajem. Projekt počítá s využitím stávající vlečky a napojením na evropskou železniční síť, železniční koridor je vzdálen čtyři kilometry. Výhodou je i blízkost ostravského letiště nebo dálnice D1.

Michal Strnad, majitel CSG

Strnadovu holdingu CSG se daří. V prvním pololetí mu stouply tržby o patnáct procent

Průmyslově-technologickému holdingu Czechoslovak Group v pololetí stoupl hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 40 procenta na 3,43 miliardy korun. Tržby skupiny podnikatele Michala Strnada vzrostly o 15 procent na 15,89 miliardy korun. Skupiny v Česku vlastní mimo jiné automobilku Tatra, výrobce radarů Retia či výrobce brzdových systémů pro kolejová vozidla DAKO-CZ.

Přečíst článek

„Po zkušenostech z uhelných regionů v Karlovarském a Ústeckém kraji, kam jsme přivedli projekty světových společností, jako jsou Amazon, Jungheinrich, Tchibo, Goodyear, Amphenol a mnoho dalších, se těšíme na nové výzvy u Karviné. Region se díky přípravě území bude moci ucházet o strategické projekty moderního průmyslu, o které bojují nejsilnější regiony nejen v rámci Evropy,“ podotkl generální ředitel Panattoni pro Česko a Slovensko Pavel Sovička.

Panattoni patří mezi největší firmy v udržitelné průmyslové výstavbě v zemi, v Česku působí 16 let.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme