Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Oblíbená disciplína politiků: Pozdě honit bycha

Politický diář Jany Havligerové: Oblíbená disciplína politiků: Pozdě honit bycha
ČTK
Jana Havligerová

Premiér Fiala je bytostně přesvědčen, že inflace klesla pod deset procent díky jeho vládě a vláda také „díky systematickému tlaku dosahuje toho, že ceny potravin jdou dolů. Pravděpodobně už příští rok dokonce budeme plnit klíčové maastrichtské kritérium pro přijetí eura“. Premiér a předseda ODS Petr Fiala to prohlásil v Otázkách a odpovědích z Kramářovy vily. Sečteno a podtrženo, je dobře a napřesrok bude ještě líp. Tak pravil předseda vlády, nasedl na růžový obláček a odletěl na dovolenou. Rozhodně ji potřebuje.

Reklama

Senátorka Miroslava Němcová uvedla, že Romové jsou ti poslední, kdo mají protestovat a požadovat konec pomoci Ukrajincům. Podobně se, taktéž pro server PrahaIn.cz vyjádřil i lidovecký senátor Jiří Čunek. V romské komunitě tím způsobili značný poprask, oba teď tvrdí, že jejich výroky byly uvedeny nepřesně. Možná, i když třeba Čunkův postoj k Romům je dlouhodobě neměnný. A Němcová? Ta má nutkavou potřebu glosovat kde se co šustne. Taková drobná neuróza.

Nejošemetnější záležitost ovšem řeší Piráti. Na mimořádném jednání jejich předsednictvo jednalo o konfliktu člena strany Lukáše Koláříka s jeho asistentkou, údajně s ní také udržoval intimní vztah. Milenku prý profackoval už na začátku června, postupně kvůli incidentu rezignoval na místo náměstka vnitra a nakonec pozastavil i členství v Pirátské straně. Mezi tím ovšem už řeší celou událost policie. Zatím se tak dá říct jediné – pozdě bycha honit.

Reklama

Související

Premiér Petr Fiala

Lukáš Kovanda: Inflace v Česku klesá. Fialovi se podařilo po Babišovi „uklidit“ poměrně rychle

Přečíst článek
Jiří Paroubek

Politický diář Jany Havligerové: Že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky? Ale kdeže

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme