Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk si může koupit celé Česko

Elon Musk
ČTK
Lukáš Kovanda

Majetek Česka činí 5,85 bilionu korun, takže šéfovi Tesly Elonu Muskovi by po takovém nákupu zbylo 1,15 bilionu, což v žebříčku nejbohatších světa stále stačí na 27. místo.

Reklama

Celková hodnota majetku České republiky činila ke konci loňska 5,85 bilionu korun, meziročně o 4,2 procenta více, vyplynulo z nejnovějších informací ministerstva financí. Majetek sestává zejména ze staveb, pozemků, movitých věcí a peněz na účtech. Na světě existuje jen jeden člověk, který by si to samé mohl pořídit také, a ještě by mu více než bilion korun majetku zbyl – Elon Musk.

Musk, zakladatel a největší akcionář výrobce elektromobilů Tesla, vlastní majetek, jenž právě nyní dle průběžně aktualizovaných dat Bloombergu činí 310,6 miliardy dolarů. Podle aktuálního kurzu se jedná o zhruba sedm bilionů korun. Musk by se tedy za svůj majetek, zpeněžil-li by jej, mohl koupit veškerý majetek České republiky a ještě by mu zbylo 1,15 bilionu korun.  

V žebříčku světově nejbohatších dle Bloombergu stačí suma 1,15 bilionu korun stále na solidní 27. místo. Druhý nejbohatší člověk na světě, Jeff Bezos, zakladatel Amazonu, disponuje v přepočtu majetkem 4,73 bilionu korun. Takže Bezos už by si tak jako Musk „celé Česko“ koupit nemohl.    

Elon Musk

Musk tweetuje a akcie Tesly odepsaly už pětinu ze svého maxima

Podnikatelský inovátor a nejbohatší člověk na světě Elon Musk, který je známý pro svojí prostořekost na sociálních sítích, si opět „pustil pusu na špacír”. Kritika senátora Bernieho Sanderse za jeho postoj k daním jen zrychlila už tak volný pád akcií automobilky Tesla, v níž je Musk stále největším podílníkem.

Přečíst článek

Elon Musk

Musk prodal akcie Tesly za pět miliard dolarů. Přes miliardu pošle berňáku

Zasel vítr, sklidil bouři. Výsledek? Tučné sousto berňáku.

Přečíst článek

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme