Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tvůrci South Parku dostali 900 milionů dolarů. Za nové díly a filmy

South Park
South Park Studios
Stanislav Šulc

Viacom zaplatil avantgardním filmařům jednu z největších částek v dějinách televizní zábavy. Cílem je podpořit videotéku Paramount+.

Reklama

Patří to k největším smlouvám v dějinách televize. Mediální gigant Viacom zaplatí tvůrcům animovaného seriálu South Park 900 milionů dolarů za to, že budou jednak natáčet další díly, jednak různými filmy a dalšími sériemi rozšiřovat celý tento komický vesmír.

Podle agentury Bloomberg nová smlouva mezi Treyem Parkerem, Mattem Stonem a Viacomem zajistí, že do roku 2027 vznikne šest dalších sérií kultovního seriálu a 14 filmů určených exkluzivně pro streamovací platformu Paramount+, kterou Viacom provozuje. Do konce letošního roku by se měly objevit hned dva nové snímky.

„Děláme si úplně, co chceme, a oni nás v tom maximálně podporují. Co na to říct, jsme nejšťastnější kluci v showbyznysu,“ prohlásil Matt Stone.

Bohatší než většina hvězd

Stone a Parker se v posledních měsících stali skutečnými mediálními magnáty. O South Park se strhla velká bitva mezi provozovateli streamovacích služeb a již předloni jeho prodej vynesl více než 500 milionů dolarů, když exkluzivní práva pro americký trh koupilo HBO Max. I z této částky mimochodem oba tvůrci seriálu inkasovali výrazný podíl, což jim zajišťovaly mimořádné podmínky, které mají se stanicí Comedy Central vysílající South Park od jeho vzniku. Podle smlouvy totiž jde oběma tvůrcům rovná polovina veškerých digitálních příjmů. Díky této smlouvě patří nevšední filmaři mezi nejbohatší postavy Hollywoodu. Po podepsání aktuálního dealu se majetek každého z nich odhaduje na 700 milionů dolarů.

Vedle South Parku pak dvojice zbohatla mimo jiné na veleúspěšném muzikálu Book of Mormon, který se stal hitem Broadwaye a jehož tržby přesáhly půl miliardy dolarů. Navíc oba jsou poměrně šikovnými investory do realit, což jim také výrazně zhodnocuje majetek.

Smlouva Viacomu s tvůrci kontroverzní show je další ze série obřích dealů v zábavním průmyslu, které jsou důsledkem obří konkurence na poli streamovacích služeb. Netflix například podepsal stamilionové smlouvy s tvůrci kultovních seriálů Chirurgové či Plastická chirurgie (Shonda Rhimesová a Ryan Murphy), prozatím bezejmenný mediální projekt podporovaný investičním gigantem Blackstone koupil za 900 milionů dolarů produkční společnost populární herečky Reese Witherspoonové.

Sedmilhářky

Pravá miliardářka. Blackstone koupil produkční firmu Reese Witherspoonové

Investiční gigant chystá mediální projekt. Pomáhají mu bývalí manažeři z Disneyho, kteří loví velká jména světa showbyznysu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Hollywoodští scenáristé stávkují. Nejen kvůli penězům, odmítají vliv umělé inteligence na tvorbu

Ať se nám do práce neplete umělá inteligence, žádají hollywoodští scenáristé. A začali stávkovat

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme