Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Slavný svetr princezny Diany jde do aukce. Vydraží se za milion

Princezna Diana s ikonickým svetrem
Se svolením Sotheby´s
 ČTK

V New Yorku se bude dražit červený svetr s ovečkami, který na sebe ještě před svatbou oblékla princezna Diana a zpopularizovala jej natolik, že se prodává dodnes. Informovala o tom aukční síň Sotheby's, která nabídne i další slavné róby a doplňky. Ke koupi budou například šaty Michelle Obamové, extravagantní klobouk z filmu Sex ve městě nebo závoj, ve kterém se pro časopis Vanity Fair fotila zpěvačka Madonna.

Reklama

Odhadovaná cena je až 80 tisíc dolarů

Svetr značky Warm&Wonderful, na kterém jsou řady bílých ovcí a jediná černá, měla na sobě Diana v roce 1981, když se šla podívat, jak princ Charles hraje zápas v pólu. Fotografie snoubenky následníka trůnu na titulní straně nedělníku posléze pomohla zakladatelkám značky Sally Muirové a Joanně Osborneové k úspěchu. Právě Osborneová nedávno originální svetr objevila na půdě, protože princezna Diana jí ho kvůli poškozenému rukávu poslala na opravu. Místo opraveného ale dostala zbrusu nový.

Svetr jde do aukce s odhadovanou cenou 50 tisíc až 80 tisíc dolarů (1,1 až 1,8 milionu korun). Ještě výš se může vyšplhat cena večerních šatů, v nichž se Diana v roce 1985 objevila na oslavě 21. narozenin prince Edwarda na hradě Windsor - jejich cena se odhaduje až na 120 tisíc dolarů (2,7 milionu korun). Online aukce skončí 14. září.

Apple, ilustrační foto

Aukce překonala očekávání. Jeden z prvních počítačů Apple se v USA vydražil za pět milionů

Jeden z prvních osobních počítačů vyrobených společností Apple a podepsaný spoluzakladatelem firmy Stevem Wozniakem se prodal v aukci ve Spojených státech za více než 223 tisíc dolarů (bezmála pět milionů korun). Informovala o tom agentura AP s odvoláním na aukční síň RR Auction. Ta počítač Apple-1 uvedla do plně funkčního stavu a dodala k němu na míru vyrobený kryt se zabudovanou klávesnicí.

Přečíst článek

ANALÝZA: Nejvlivnější britský expremiér. Tony Blair z politiky nikdy neodešel

O britském expremiérovi se veřejně příliš nemluví. Podle nové analýzy je ale po více než šestnácti letech po odchodu z funkce stále velmi vlivnou postavou nejen ostrovní politiky. V jeho institutu, který zaměstnává stovky lidí po celém světě, to prý chodí podobně, jako před dvaceti lety v Downing Street 10.

Přečíst článek

Šampaňské a voda hned po nástupu na palubu

První třída British Airways je spíš business class. Solidní šampaňské, ale žádný kaviár

Vlajkový dopravce Velké Británie je často terčem posměchu za to, že jeho první třída spíše připomíná povedenou byznys třídu. A možná oprávněně. Sedadla svým designem opravdu evokují byznys třídu. Oslnivý luxus, na který lákají jiné aerolinky, se tu nekoná. Stejně tak chybí kaviár. Málo aerolinek v první třídě neservíruje kaviár. British Airways je bohužel jednou z nich.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Svetr s černou ovcí po princezně Dianě se v aukci prodal za 1,1 milionu dolarů

Princezna Diana překonala Kurta Cobaina. Její ikonický svetr se prodal za desítky milionů

Přečíst článek
Mercuryho piano za padesát milionů. O pozůstalost lídra Queen se strhl aukční boj

Mercuryho piano za padesát milionů. O pozůstalost lídra Queen se strhl aukční boj

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme