Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

OBRAZEM: Úspěšné čtvrtfinále. Slavící Češi i historický rekord na internetu

Čeští fanoušci slavili vítězství nad USA
ČTK
 ČTK

Čtvrteční hokejové utkání mezi Spojenými státy americkými a Českou republikou přineslo nový rekord v přenosu dat na internetu.

Reklama

Největším tuzemským internetovým uzlem NIX.CZ protékaly ve 21:46 více než tři terabity za vteřinu. Dosavadní rekord byl o třetinu nižší. Vyplývá to z údajů sdružení NIX.cz na jeho webu.

Výrazná část zvýšeného internetového provozu připadala na iVysílání České televize, tedy streamované sledování na webu ČT, která má na přenosy z letošního hokejového mistrovství exkluzivní práva.

FOTOGALERIE: Jak vypadaly oslavy po vyhraném čtvrtfinále?

Reklama

Česko nakonec ve čtvrtfinále hokejového mistrovství světa porazilo v Praze tým USA 1:0 a v sobotu bude bojovat se Švédskem o postup do finále.

V pražské O2 Areně, kde český tým sehrál všechna svá utkání, provedl operátor O2 spolu s provozovatelem infrastruktury CETIN před šampionátem kompletní výměnu mobilní technologie. V hale je nově 20 technologických bodů, které za pomocí 70 antén zajišťují mobilní i datový provoz. Naměřená rychlost přenosu dat při úvodních utkáních byla v řádech stovek megabitů. Rozsah vysílačů v O2 areně odpovídá zhruba velikosti okresního města Mělník.

hokej

Policisté v Praze odhalili 600 falešných vstupenek na hokejové mistrovství

Pražští policisté zatím při hokejovém mistrovství světa odhalili 600 falešných či mnohonásobně prodaných vstupenek se škodou dva miliony korun. Z podvodu dosud obvinili tři lidi, dva z nich na falšování vstupenek spolupracovali, uvedli šéf pražské policie Petr Matějček a vedoucí pražského oddělení kybernetické kriminality Václav Písecký. Fanoušky znovu vyzvali k obezřetnosti.

Přečíst článek

Mistrovství světa v hokeji trhá rekordy.

Mistrovství světa v hokeji trhá rekordy. Češi už vsadili přes dvě miliardy

Sázky na mistrovství světa v hokeji v ČR před čtvrtfinálovými zápasy činí přes 2,1 miliardy korun, a už před vyřazovacími tak překonaly hodnoty za celý loňský šampionát. Vyplývá to z vyjádření tuzemských sázkových kanceláří.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Televizní přenos finále Česko - Švýcarsko vidělo 3,74 milionu lidí

Hokejové Pragano. Televizní přenos finále Česko - Švýcarsko vidělo 3,74 milionu lidí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme