Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chata Bohumila Hrabala je na prodej. Za téměř 12 milionů

Bývalá chata spisovatele Bohumila Hrabala v Kersku je na prodej.
Sreality.cz
 ČTK

Reklama

Bývalá chata spisovatele Bohumila Hrabala v Kersku na Nymbursku je na prodej. Inzerát na prodej nemovitosti se objevil na portálu Sreality.cz, prodávající požaduje za bývalé Hrabalovo útočiště 11,9 milionu korun. 

Bývalá Hrabalova chata patří podle publicisty Jana Řehounka sousedům, kteří vlastní i vedlejší chatu. „Ještě za Hrabalova života, v těch posledních letech, se sousedi, kteří tam mají chatu, o něj starali,” řekl Řehounek s tím, že v posledních letech byla chata spíše nevyužívaná.

Podle inzerátu má chata užitnou plochu 79 metrů čtverečních, pozemek je 3496 metrů čtverečních. Prodávající uvádí, že jde o investiční příležitost. Skutečnost, že jde o bývalou chatu Bohumila Hrabala, ale nezmiňuje.

Kanceláře společnosti Livesport.

Kanceláře budoucnosti? Je v nich plech i zeleň

Plechové desky stolů, květiny čistící vzduch a židle, které se automaticky přizpůsobí tělu. Tak vypadají kanceláře pro zaměstnance technologické společnosti Livesport od architektonické ateliéru Reaktor.

Přečíst článek

Prodej chaty potvrdil také starosta Hradišťka-Kerska Vlastimil Šesták, obec podle něj o koupi neuvažuje. „Jedenáct milionů je náš roční rozpočet. Koupě by znamenala zastavit obec na čtyři až pět let,” řekl Šesták.

Obec Hradišťko, jejíž je Kersko součástí, má asi 700 obyvatel. Hrabala kromě jeho chaty připomíná také naučná stezka, která má 13 stanovišť. Turisté se dozvědí informace o lese a životě v něm, o Bohumilu Hrabalovi a místech s ním spojených a další zajímavosti regionu. Sousedé z chatové osady Kersko byli Hrabalovi předlohou pro knihu Slavnosti sněženek, podle níž vznikl i stejnojmenný film režiséra Jiřího Menzela.

Zámek Šilheřovice na Opavsku

Rothschildové spor o panství posouvají do Štrasburku, v Česku neuspěli

Rodina Rothschildů chce po Česku vrácení majetku, který jim zabavili nacisté a komunisté. Soudy to zatím odmítají.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme