Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vzdělávání v éře umělé inteligence. TEDxPragueED 2023 nabídne neotřelé pohledy na budoucnost školství

Vzdělávání v éře umělé inteligence. TEDxPragueED 2023 nabídne neotřelé pohledy na budoucnost školství
TEDxED Prague, užito se svolením
 nst
nst

V pořadí již šestý ročník odpolední konference inspirativních myšlenek TEDxPragueED 2023 proběhne 14. července v pražském multifunkčním prostoru DOX+. Téma letošního ročníku s podtitulem „Nesmysl“ slibuje odhalit nové perspektivy a hranice ve vzdělávání.

Reklama

Zábavné, provokativní a inspirativní myšlenky řečníků budou účastníky pobízet k přehodnocení vlastních představ a objevování nových úhlů pohledu v otázce vzdělávání a jeho budoucnosti s ohledem na umělou inteligenci, ale také vztahů mezi dětmi a učiteli. Řečníci se dotknout také kontroverzních témat ve školském systému, slibují například pořadatelé.

Atmosféru minulého ročníku akce můžete načerpat ve fotogalerii:

„Bude se diskutovat o tom, jak zdánlivě iracionální myšlenky a koncepty mohou vést k objevům, pokroku ve vzdělávání a proměně společnosti,“ říká za pořadatelský tým Markéta Jedličková, ambasadorka TEDxPragueED a členka správní rady neziskové organizace Power of X. 

Program a řečníci

Na konferenci zazní myšlenky od například od těchto účinkujících:

  • Jan Hábl, bratrský farář, komeniolog a učitel, který přináší svůj osobní pohled na vzdělávání
  • Riley Wognarů, transgender student/ka s jedinečným pohledem na fungování minoritních skupin ve školství
  • Petra Winnette, vědkyně a psychoterapeutka, jejíž životním posláním je tvořit most mezi vědou a psychoterapií prostřednictvím své práce
  • Christopher Rosewarne, filmový koncept designér z Velké Británie známý díky své práci na filmech Star Wars, James Bond a Duna
  • Lukáš Janout, architekt a tvůrce platformy @delniq
  • Eva Nečasová, umělkyně a odbornice v oblasti umělé inteligence zaměřená na využití AI ve vzdělávání dětí
  • Paul Appleby, učitel mediální tvorby z University of South Wales

Bližší informace o řečnících budou postupně zveřejňovány na webových stránkách akce.

Event proběhne v prostorách multifunkčního sálu DOX+. Konference je veřejně přístupná a je na ní možné si koupit lístek skrz platformu GoOut. Newstream je mediálním partnerem akce. 

Jiná perspektiva vnímání

Účastníci konference se moho těšit i na bohatý doprovodný program a networking.

Na akci vystoupí tředa zpěvačka Marley Wildthing, k vidění budou také obrazy umělce Juliuse Reichla, na jehož začátku vizuálního vyjadřování stála graffiti scéna. Ostatně za tyhle aktivity vyfasoval podmíněný trest ve výši osmnácti měsíců a pět set hodin veřejně prospěšných prací. Na výstavě budou vystavena tři jeho dostupná díla spolu s jedním obrazem nesoucí téma “Nesmysl”.

Jednou z aktuálních výstav je i Úhel pohledu, která ukazuje potenciál chybování, změny nastavení mysli, narušení stereotypů a omezení strachu. Autorem konceptu a interaktivní instalace je SKULL studio, které část výstavy představí jako součást doprovodného programu přímo v prostorách sálu DOX+.

„Výstava Úhel pohledu si hraje s naší myslí, a to jak vizuálně, tak virtuálně. Využívá skutečnosti, že si většinu reality pouze představujeme a jen menší část vnímáme skrze naše smysly. Tento stav trvá, dokud nenastane chyba. Chyba která nás nutí k přehodnocení našich představ,” číká Matěj Hájek, český umělec a zakládající člen skupiny Ztohoven, studio SKULL.

TEDxPrague je významnou platformou, která slouží jako prostor sdílení inovativních myšlenek. Tvoří ji od roku 2009 skupina dobrovolníků pod záštitou neziskové organizace Power of X. Od té doby uspořádali již více jak 41 konferencí, kde mělo příležitost mluvit přes 200 řečníků a setkalo se na nich více jak 10 tisíc účastníků. 

Jaké další eventy spolupořádáme či podporujeme? Podívejte se 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Business breakfast Korporátní dluhopisy se zúčastnil Petr Koblic (BCPP), Martin Aschenbrenner (PRK Partners), Martin Kujal (J&T Investiční společnost) a Martin Dočekal (Dluhopisář.cz). Akci moderovala Eva Čerešňáková.

Zájem o dluhopisy roste na straně investorů i firem. Letošek může být rekordní

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme