Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pojišťovnu a penzijní společnost NN povede Nizozemec Schwarz

Generálním ředitelem NN Pojišťovny a Penzijní společnosti v ČR se k 1. dubnu letošního roku stane Nizozemec Yoram Schwarz
NN Pojišťovna, užito se svolením
 ČTK

Generálním ředitelem NN Pojišťovny a Penzijní společnosti v ČR se k 1. dubnu letošního roku stane Nizozemec Yoram Schwarz. V čele NN vystřídá krajana Mauricka Schellekense, kterému v Česku končí pětiletý mandát, oznámila pojišťovna.

Reklama

Schellekens potom nahradí Schwarze v jeho současné funkci v mezinárodní finanční skupině NN Group, a od 1. dubna tak bude generálním ředitelem nizozemské pojišťovny Movir. Ta se specializuje na individuální pojištění invalidity pro vysoce kvalifikované lékařské a byznysové profesionály.

Schwarz pracuje v NN Group od roku 2005. Zastával několik manažerských pozic v Nationale-Nederlanden a v roce 2015 byl jmenován ředitelem pro strategii a marketing a zaměstnanecké benefity v divizi životního pojištění nizozemské NN. V roce 2017 převzal roli ředitele pro strategii a integraci divize neživotního pojištění NN a po akvizici pojišťovny Delta Lloyd vedl integraci obou neživotních pojišťoven. V roce 2018 byl jmenován generálním ředitelem společnosti Movir.

Generali Česká pojišťovna

Češi loni chtěli podvodem z pojišťoven vylákat přes miliardu. Nejvíce v Praze

Objem odhalených pojistných podvodů v roce 2022 přesáhl miliardu korun, proti předchozímu roku narostl. V některých pojišťovnách se dostal na dosud nejvyšší hodnotu. Vyplývá to z ankety mezi největšími tuzemskými pojišťovnami. Nejvíce se podle nich podvádí v majetkovém a v odpovědnostním pojištění vozidel. Nejvíce podvodů bylo tradičně v Praze.

Přečíst článek

Schellekens ve skupině NN pracuje od roku 2006. Začínal jako manažer pojistných rizik v amsterdamské centrále tehdejší ING Insurance Central Europe. V roce 2011 se ujal vedení řízení rizik v ING/NN v Rumunsku a od roku 2013 tam působil v roli finančního ředitele. Do NN v Česku nastoupil v srpnu 2016 jako ředitel financí. Od ledna 2018 je generálním ředitelem NN Penzijní společnosti a NN Životní pojišťovny, která je po spojení s Aegonem třetí největší životní pojišťovnou v Česku.

Finanční skupina NN Group navazuje na 177letou tradici mateřské pojišťovny Nationale-Nederlanden. Vedle životního pojištění, spoření na penzi a investičního managementu poskytuje NN Group v některých zemích i bankovní a další finanční služby.

NN Životní pojišťovna loni oslavila 30 let na českém trhu. Pod názvem Nationale-Nederlanden začala jako první zahraniční pojišťovna v Česku nabízet životní pojištění. NN Penzijní společnost vznikla transformací ING Penzijního fondu, který zahájil svou činnost na českém trhu v roce 1995 pod názvem Průmyslový penzijní fond. Pod hlavičkou společnosti ING se fond vypracoval mezi nejvýznamnější hráče na trhu penzijního připojištění.

Bývalý guvernér ČNB Jiří Rusnok

Exguvernér ČNB Rusnok bude radit představenstvu pojišťovny Allianz

Jiří Rusnok, který loni v červnu opustil funkci guvernéra České národní banky (ČNB), se s platností od 1. února 2023 stane poradcem představenstva Allianz pojišťovny. Oznámila pojišťovna Allianz.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme