Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Odpadová korupční kauza. Co k tomu říká dotčená firma

Odpadová korupční kauza. Co k tomu říká dotčená firma
PR, Marius Pedersen
Komerční spolupráce

Společnost Marius Pedersen (MP) byla v posledních dnech součástí několika mediálních výstupů. Tyto informace uvádějí společnost MP v kontextu, který může poškodit její dobré jméno. Ke kauze se vyjadřuje generální ředitel společnosti Miroslav Kvapil. „Marius Pedersen je otevřená společnost řídící se etickým kodexem,“ uvedl.

Reklama

Jsme otevřená společnost řídící se skupinovým etickým kodexem a pevnými pravidly chování. Compliance program skupiny je závazný pro všechny zaměstnance a mimo jiné se věnuje důslednému informování zaměstnanců o dodržování zákonů a boji proti korupci a úplatkařství.  S velkým důrazem rozvíjíme oblast compliance a všichni zaměstnanci jsou pravidelně informováni a školeni Compliance Officerem pro Českou republiku.

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) šetří případ společnosti Krajská zdravotní (KZ) z Ústeckého kraje a její nákupy zdravotnického materiálu a zdravotní techniky.  V souvislosti s tímto vyšetřováním dochází k mediálním spekulacím o zakázce KZ Ústeckého kraje o nakládání s odpadem. Společnost MP obsluhovala KZ již mnoho let předtím, než byly služby v roce 2023 opět tendrovány – MP uspěla v necelých 80% rozsahu vypsané zakázky v oblasti odpadového hospodářství. Tyto soutěže jsou v současnosti rovněž předmětem probíhajícího šetření. MP poskytuje plnou součinnost orgánům provádějícím šetření.  

Společnost MP je dále přesvědčena, že její vnitřní principy a postupy jsou správně a robustně nastaveny, často i nad rámec požadavků platné legislativy.

Průběh šetření budeme pečlivě sledovat a vyžádá-li si to situace, budeme informovat o našem postupu. 

Sídlo ředitelství Krajské zdravotní v Ústí nad Labem

David Ondráčka: Zatýkaní v krajských nemocnicích? Do stejné řeky vstupujeme poněkolikáté

Píše se únor 2024. Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) zasahuje v Krajské zdravotní v Ústí nad Labem (KZ) kvůli podezření z manipulace se zakázkami. Zadrží celkem deset lidí. Mezi nimi i ředitele, či náměstka. Kriminalisté zasahují i v budově ředitelství. Jde o o holdingovou společnost, která sdružuje sedm nemocnic v Ústeckém kraji, vlastníkem je krajská samospráva. Copak to jen připomíná?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Štrasburk, 24. dubna 2024. Debata ČTK Connect s českými europoslanci ve studiu Lobby Set u příležitosti závěrečné plenární schůze končícího Evropského parlamentu.

Čeští europoslanci diskutovali ve Štrasburku. Pro mírová jednání s Ruskem ještě nenastal čas, zaznělo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme