Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Japonská variace dieselgate. Mitsubishi zaplatí pokutu 25 milionů eur

Mitsubishi, ilustrační foto
Mitsubishi Motors
 ČTK

Japonská automobilka Mitsubishi zaplatila v Německu kvůli dieselové aféře pokutu 25 milionů eur (asi 644 milionů korun). Uvedla agentura AFP.

Reklama

Její německé továrny loni prohledávali vyšetřovatelé a německé soudy pokutu nařídily 25. března. „Frankfurtský soud nařídil pokutu, proti níž jsme se neodvolali,” sdělil AFP mluvčí společnosti. Dodal, že Mitsubishi částku vyrovnala před koncem března.

Partnerská firma francouzského Renaultu a japonského Nissanu čelila obvinění, že kvůli nedostatečné kontrole středního managementu dávala do prodeje vozy, které nesplňovaly pravidla. Mitsubishi po vyšetřování uvedla, že se nedopustila „žádného podvodu” ohledně uvádění stupně znečištění montovaných dieselových motorů. To, že postupy nebyly porušovány vědomě nebo úmyslně, znovu zdůraznil i mluvčí.

Letka Virgin Galactic

Stanislav Šulc: Éra selfie z vesmíru je tu

Richard Branson vzal do vesmíru turisty. Odstartovala nová éra lidstva, o níž zatím nic nevíme.

Přečíst článek

Skandál označovaný jako dieselgate vypukl v roce 2015, kdy německý výrobce Volkswagen přiznal, že namontoval do 11 milionů vozů software, který při testování falšoval hodnoty výfukových plynů. V hledáčku vyšetřovatelů se pak ocitly mnohé další automobilky od Daimleru přes Fiat Chrysler po francouzský Renault, značku Opel automobilky PSA a dokonce dodavatelská firma Bosch.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme