Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pavel Hubáček - informace o tématu

Skupině Creditas miliardáře Hubáčka raketově vzrostl zisk, hlavně díky financím a energetice

Skupině Creditas miliardáře Hubáčka raketově vzrostl zisk, hlavně díky financím a energetice

Investiční skupina Creditas finančníka Pavla Hubáčka dosáhla loni rekordního hospodářského výsledku 5,1 miliardy korun. V roce 2021, který byl ještě ovlivněný covidem, hospodařila se ziskem zhruba 600 milionů korun. Největší podíl na zisku mají energetická divize UCED a Banka Creditas, uvedla skupina.

Přečíst článek
Firma miliardáře Hubáčka investuje miliardu do paroplynové elektrárny v Prostějově

Firma miliardáře Hubáčka investuje miliardu do paroplynové elektrárny v Prostějově

Přečíst článek
Reklama

News box

Společnost Dongfeng Motor jedná s Římem o tom, že by vyráběla vozy v Itálii. Čínská automobilka zvažuje v Itálii výstavbu závodu s kapacitou až 1️⃣0️⃣0️⃣ tisíc aut ročně. V rozhovoru s agenturou Bloomberg to dnes řekl Čchien Sie, který má v autovýrobci na starost aktivitu v Evropě. Italská vláda se do země snaží přilákat další automobilku.
Pražská burza druhý den po sobě ztrácela, index PX dnes odepsal 0️⃣,6️⃣8️⃣ procenta na 1546,99 bodu. Odevzdává tak část zisků z předchozích rekordních dnů, kdy index opakovaně zavíral nejsilnější od léta 2008. Burze dnes nepomohlo ani posílení akcií energetické společnosti ČEZ, většina titulů totiž skončila v červených číslech. 
Evropská centrální banka (ECB) brzy 📉 sníží úrokové sazby, pokud se neobjeví žádné velké překvapení. Řekla to v rozhovoru se zpravodajskou televizí CNBC šéfka ECB Christine Lagardeová.
Polský konzervativní prezident 👨 Andrzej Duda se tento týden sejde v New Yorku s někdejším šéfem Bílého domu Donaldem Trumpem, který se v listopadových prezidentských volbách uchází o znovuzvolení. Dnes o tom informovala polská média a Trumpova kampaň, píše agentura Reuters.
Čínská automobilka Chery Automobile bude vyrábět 🚗 vozy ve Španělsku. Společnost dnes podepsala dohodu o společném podniku se španělským výrobcem EV Motors. Závod v Barceloně bude prvním výrobním závodem Chery v Evropě. Dohoda má být formálně stvrzena příští pátek, uvedla EV Motors. Číst více
Mezinárodní měnový fond (MMF) dnes mírně zlepšil odhad letošního růstu světové ekonomiky. Podle jeho jarní prognózy se globální hrubý domácí produkt (HDP) v letošním roce zvýší o 3️⃣,2️⃣ procenta, zatímco v lednu fond letošní růst odhadoval na 3,1 procenta.
Hrubý domácí produkt (HDP) České republiky se v letošním roce 📈 zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to dnes ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond (MMF). 
Americké bance Bank of America (BofA) v prvním čtvrtletí 📉 klesl zisk meziročně na 6,7 miliardy dolarů (asi 159 miliard korun) z 8,2 miliardy. Slabší výsledek vykázala spotřebitelská divize a banka odepsala více úvěrů, zejména u kreditních karet. Investiční banka Morgan Stanley zisk v prvních třech měsících roku naopak 📈 zvýšila na 3,4 miliardy dolarů ze tří miliard ve stejném období loni. Pomohlo jí oživení v investičním bankovnictví.
Životní úroveň vlastní domácnosti 👍 hodnotí pozitivně téměř tři pětiny Čechů. Naproti tomu hospodářskou situaci země považuje za dobrou jen 14 procent obyvatel. Vyplývá to z únorového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM). V porovnání s výsledky z loňského podzimu se hodnocení téměř nezměnilo.
Společnost Aures Holdings, která provozuje například autobazary AAA Auto a Mototechna, 📈 zvýšila v prvním čtvrtletí prodej vozidel meziročně o 12 procent na rekordních téměř 26 tisíc automobilů. Na tiskové konferenci to dnes novinářům řekla generální ředitelka Aures Holdings Karolína Topolová. S růstem prodejů o zhruba desetinu počítá firma i za celý probíhající rok.
Reklama
Reklama
Doporučujeme