Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

makrostatistiky - informace o tématu

Úřad práce - ilustrační foto

Sezónní práce se rozběhly. Nezaměstnanost klesla na 3,2 procenta

Sezónní práce jsou v plném proudu. Pracovní portály i sociální sítě plní nabídky letních brigád a počet uchazečů o práci v evidenci úřadů práce se snižuje. Nezaměstnanost v Česku v květnu klesla o další desetinu procentního bodu na 3,2 procenta, uvedl úřad práce ČR.

Přečíst článek
Inflace, ilustrační foto

Mzdový medián loni překročil 35 tisíc korun. Rozdíl ve výdělcích mužů a žen je stále propastný

Přečíst článek

Česko má třetí nejvyšší inflaci v EU. Hůř jsou na tom už jen Estonci a Litevci

Přečíst článek
Tisk tisícikorunových bankovek v tiskárně cenin

Zahraniční dluh loni vzrostl na 4,5 bilionu. Zájem o české státní dluhopisy ze strany cizinců ochladl

Přečíst článek
Inflace, ilustrační foto

Inflace v EU je na rekordu, Česko má třetí nejvyšší

Míra inflace v Evropské unii v únoru vystoupila na rekordních 6,2 procenta z lednové hodnoty 5,6 procenta, uvádí ve své zprávě Eurostat. Česká republika má z celé unie třetí nejvyšší inflaci, a to rovných deset procent. Tak jako v minulých měsících i v únoru se na růstu cen podílely nejvíce energie.

Přečíst článek
Škoda Auto, ilustrační foto

Český průmysl v lednu udržel růst, válka na Ukrajině mu ale dá další ránu

Průmyslová produkce v lednu meziročně v lednu meziročně narostla o 3,7 procenta, meziměsíčně byla vyšší o 3,1 procenta. Lednový výsledek potvrzuje signály, že se zde situace postupně zlepšuje. Válka na Ukrajině mu ale může dát další ránu. Stavební produkce meziročně vzrostla o 6,4 procenta.

Přečíst článek
Reklama

News box

Politická vězeňkyně v Bělorusku fungování brutálního vězeňského systému v zemi popsala na kouscích 📜 toaletního papíru, které se jí podařilo propašovat z věznice. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na nezávislá běloruská média.
Čínský hrubý domácí produkt (HDP) v letošním prvním čtvrtletí meziročně stoupl o 5️⃣,3️⃣ procenta a předčil tak očekávání. S odvoláním na čínské statistiky to dnes uvedla agentura AFP. Analytici agentury Reuters očekávali růst 4,6 procenta. Ve srovnání se čtvrtým čtvrtletím HDP vzrostl o 1,6 procenta.
Pondělní útok 🔪 nožem v kostele poblíž Sydney policie vyšetřuje jako teroristický čin, oznámily dnes australské úřady. Podle dosavadních zjištění byl útok nábožensky motivován, informoval server The Sydney Morning Herald. 
Evropa i Spojené státy musejí aktivně pomáhat Ukrajině a nemohou připustit, aby ruská agresivní politika zvítězila. Uvedl to český premiér Petr Fiala po dnešním 🤝 setkání s americkým prezidentem Joem Bidenem, které označil za velmi přátelské.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme