Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

MEDIÁLKA

MEDIÁLKA

Mediálka je podcast o marketingu, komunikaci a PR. Moderátor Tomáš Šusta společně se svými hosty řeší aktuální témata, která hýbou marketingovým světem, probírají, co se povedlo, co se povedlo o trochu méně a co vůbec. Nabídnou pohled do zákulisí úspěšných agentur i zážitky z praxe. Těšte se na inspirativní povídání se zajímavými lidmi, kteří stojí za marketingovými počiny významných značek na českém trhu.

Josef Ciglanský: CAR4WAY čekají v příštím roce velké věci
podcast

Josef Ciglanský: CAR4WAY čekají v příštím roce velké věci

Jak těžké je dělat marketing pro carsheringovou službu? Navíc inhouse a v jednom člověku? To zjistíte v třetím díle podcastu Mediálka, tentokrát s marketingovým manažerem společnosti CAR4WAY Josefem Ciglanským.
Přečíst článek
Martin Štěrba: Politický a klasický marketing se od sebe moc neliší
podcast

Martin Štěrba: Politický a klasický marketing se od sebe moc neliší

Začínal jako novinář, později reportér zpravodajství TV Nova, pracoval pro velké mediální domy i agentury. Poslední tři roky roky dělá Martin Štěrba poradce primátora hlavního města Prahy. V dalším díle Mediálky se mimo jiné dozvíte, jak se dělá politický marketing, co to obnáší být poradcem primátora nebo jak bojovat s hejtry na sociálních sítích.
Přečíst článek
Jan Herget: Jak se dělá PR pro Českou republiku
podcast

Jan Herget: Jak se dělá PR pro Českou republiku

Hostem 2. dílu Mediálky je člověk, který představuje Českou republiku zahraničním i tuzemským turistům jako lákavou destinaci cestovního ruchu. S Janem Hergetem, ředitelem agentury CzechTourism, jsme se bavili o tom, jak se dělá marketing pro turismus, o velmi úspěšném projektu Kudy z nudy, o odlivu pracovních sil z cestovního ruchu i o tom, jak se covid dotkl turismu v Česku.
Přečíst článek
Filip Zikmund: Dejte influencerům volnou ruku
podcast

Filip Zikmund: Dejte influencerům volnou ruku

Hostem 1. dílu Mediálky je Filip Zikmund, ředitel agentury Detonate, která se zaměřuje na social media a influencer marketing a spolupracuje např. se značkami Kia, GAP, Under Armour, Bohemia Chips nebo Harley Davidson.  Dozvíte se, čím se liší brand influencer od performance influencera, jaký je rozdíl mezi českými a slovenskými influencery, proč Facebook ještě nekončí, proč jsou maminky skvělé influencerky nebo také to, co Detonate chystá na příští rok.
Přečíst článek
Reklama

News box

V Káhiře v neděli skončila jednání o 🕊️🕊️🕊️příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem, které spolu válčí v Pásmu Gazy. Šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) William Burns poté odcestoval do Dauhá, kde se uskuteční mimořádná schůzka s katarským premiérem, jejímž cílem je vyvinout maximální tlak na Izrael a Hamás, aby pokračovaly ve vyjednávání. Dle agentury Reuters se vyhlídky na příměří zdají mizivé, jelikož Hamás zopakoval svůj požadavek spojit propuštění rukojmích, která zadržuje, s ukončením války, což izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítá.
V Panamě se v neděli konají prezidentské a parlamentní volby. Za favorita klání o post hlavy státu je považován José Raúl Mulino, který na místě kandidáta nahradil exprezidenta Ricarda Martinelliho odsouzeného za korupci.
Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu Francie, informovala agentura AFP s odkazem na čínská státní média. Proti návštěvě chystají ve francouzské metropoli demonstrace Ujguři a Tibeťané. Návštěva čínského vůdce má být oslavou 60 let od navázání francouzsko-čínských diplomatických styků.
Tajné služby v různých evropských zemí varují vlády, že Rusko plánuje 💣💣💣sabotážní akce napříč kontinentem, napsal list Financial Times. Moskva podle nich začala chystat bombové nebo žhářské útoky a akce namířené proti infrastruktuře na evropském území, a to buď sama nebo prostřednictvím svých spojenců. Nebere přitom v potaz možné civilní 💀💀💀oběti, uvedli zástupci tajných služeb.
Izraelská vláda jednomyslně schválila ❌❌❌ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Hlavní izraelský poskytovatel satelitní a kabelové televize krátce poté zastavil vysílání zpravodajské stanice. Al-Džazíra obvinění odmítla jako nebezpečnou a směšnou lež ohrožující její novináře a hodlá se proti rozhodnutí právně bránit.
V připravovaném 14. sankčním balíku Evropské unie vůči Rusku bude i mediální platforma 📻📻📻Voice of Europe. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekla místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Česká vláda tuto společnost koncem března zařadila na národní sankční seznam, podle českých tajných služeb se platforma snažila ovlivnit evropské volby.
Českomoravská konfederace odborových svazů svolala na 21. května do Prahy 🪧🪧🪧​​​​​​​protestní akci proti změnám, které chystá vláda v zákoníku práce a v oblasti důchodů. Vymezit se chtějí například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do důchodu. Odborový svaz o tom informoval na svých webových stránkách. Proti případnému návrhu uzákonit možnost propuštění bez udání důvodu chystá kampaň také aliance 14 odborových svazů. Číst více
Vláda odvolala českého 🕊️🕊️🕊️velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v diskusním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti). Ministerstvo zahraničních věcí doplnilo, že Pivoňka skončí ke konci května. Lipavský již dříve Pivoňkovi za jeho působení v Moskvě osobně poděkoval, doplnila diplomacie.
Od teroristického útoku hnutí Hamás a dalších extremistů z Pásma Gazy na ✡️✡️✡️Izrael a po odvetné izraelské akci propukla celosvětově nejhorší vlna antisemitismus od druhé světové války. Pokud bude tento trend pokračovat, nemuseli by Židé v budoucnosti mít v západním světě zaručenou bezpečnost a svobodu své identity. Uvádí se to ve výroční zprávě o antisemitismu, kterou zveřejnila univerzita v Tel Avivu a americká Liga proti hanobení (ADL).
Provozovatelé 🛍️🛍️🛍️obchodů ve Spojených státech mění způsob používání samoobslužných pokladen. Některé firmy je zcela ruší, jiné, jako Target, Dollar General a regionální řetězec Schnucks, omezují počty položek, které si zákazníci mohou k samoobslužným pokladnám přinést. Chtějí tak snížit ztráty z krádeží, zlepšit zkušenosti zákazníků a ulevit personálu, píše list The Wall Street Journal (WSJ).
Reklama

Naši autoři

Tereza Zavadilová

Tereza Zavadilová

Expremiér Bohuslav Sobotka: Zeman se vždy rozhodoval prorusky. A na Babiše jsme nenašli recept

Stanislav Šulc

Stanislav Šulc

Čistka v Hollywoodu. Studia se spojují proti konkurenci Netflixu či Amazonu

Petra Jansová

Petra Jansová

I vesnické brownfieldy mají potenciál. Jako ten v Brdech, místo truhlárny jsou luxusní byty

Dalibor Martínek

Dalibor Martínek

Dalibor Martínek: Proč Češi trvají na koruně? Argumenty nemají. Je to jen o emocích

Zdeněk Pečený

Zdeněk Pečený

Brunch v hotelu The Mozart. Skvělé jídlo a prostředí pro ty, kteří hledají klid

Lukáš Kovanda

Lukáš Kovanda

Lukáš Kovanda: Kolik Češi zaplatí v létě za benzin? To záleží na Izraeli a Íránu

Věra Tůmová

Věra Tůmová

REPORTÁŽ: Jak nejlépe poznávat fascinující městské horizonty i chutě malebného Porta

Veronika Kudrnová

Veronika Kudrnová

Korejci Tesly z Číny nechtějí. V lednu se prodala jen jedna

Katarína Krajčovičová

Katarína Krajčovičová

Pohľad Kataríny Krajčovičovej: Bude Pellegrini ako Petr Pavel?

Denisa Holajová

Denisa Holajová

Giorgio Armani zvažuje vstup na burzu. Legendární návrhář nemá přímé dědice

Michal Nosek

Michal Nosek

Skvělé ocenění českého vinařství Kolby. Jako kdybychom získali zlato z olympiády, říká obchodní manažer Martin Šmíd

Jiří Frydlewicz

Jiří Frydlewicz

Přespání v domečku z oblíbené pixarovky nebo vedle monopostu F1? Teď už to jde

Karel Pučelík

Karel Pučelík

Sunakova vláda chce zakročit proti „neschopenkové kultuře“. Opravdu Britové nechtějí pracovat?

Jana Havligerová

Jana Havligerová

Kam se hrabe Na stojáka. Fiala, Pekarová a Babiš, to jsou borci

 nst

nst

PROHLÉDNĚTE SI: Trinity Bank slavila úspěchy s klienty a hvězdami, v Praze s Jágrem a Vodráčkovou

 Zlaťák

Zlaťák

Dluhopisy letos dávají paradoxní obrázek

©2023 Harvard Business Review. Distributed by The New York Times Licensing Group

©2023 Harvard Business Review. Distributed by The New York Times Licensing Group

Těžká hlava škodí. Jak skoncovat s přílišným přemýšlením

Igor Záruba

Igor Záruba

Reklama
Doporučujeme