Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Barokní hostinec se změnil na továrnu. Teď je z něj hotel

Kocanda Kravsko
BoysPlayNice
Petra Jansová

Po roce 1989 areál Kocandy Kravsko nedaleko Znojma víceméně chátral, nynější majitelé ho ve spolupráci s architektonickým studiem ORA mění na hotel.

Reklama

Centrální původně barokní objekt byl vystavěn jako zájezdní hostinec na trase Praha-Vídeň. „Naším cílem bylo ho očistit od výrazně rušivých zásahů, vytvořit harmonický celek a zároveň se vyhnout efektu přílišné novosti,” přibližují architekti.

Ve druhé půli 19. století k němu přibyly další budovy, a barokní dům prošel transformací na věhlasnou keramickou továrnu. Výroba tam fungovala ještě krátký čas po sametové revoluci. Poté, co v ní byla ukončena výroba, změnil areál majitele a začal chátrat.

Současní majitelé, oba rodáci z Kravař, ho přeměňují na centrum zážitkové turistiky. 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Vila Bianca prošla rekonstrukcí

Hostila prvorepublikovou smetánku i Masaryka. Jak se v honosné vile bydlí teď?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme