Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sabotáž připravila Teslu o stovky milionů eur. Výroba v Německu už se opět rozjela

Výroba vozů Tesla v Číně
ČTK
 ČTK

Před týdnem levicoví ekologičtí aktivisté vyřadili z provozu jedinou evropskou továrnu Tesly, která stojí nedaleko Berlína. Dnes se výroba v závodě opět rozjela. Týdenní výpadek výroby ale automobilku připravil o stovky milionů eur.

Reklama

Závod americké automobilky Tesla u Berlína ve středu obnovil výrobu, informovala rozhlasová stanice rbb. Firma výrobu musela minulý týden přerušit po sabotáži levicových aktivistů, kvůli které byl závod bez dodávek elektrické energie. Gigafactory v Grünheide je jediným závodem, který Tesla v Evropě má.

„Stroje byly restartovány řízeným a bezpečným způsobem, aby se mohla obnovit ranní směna,“ cituje agentura Reuters vedoucí podnikové rady závodu Michaelu Schmitzovou.

Rozsáhlý výpadek proudu v oblasti poblíž továrny Tesly způsobil minulý týden v úterý požár sloupu elektrického vedení. K sabotáži se později v dopise přihlásila radikální levicová skupina Vulkangruppe. Firma škodu vyčíslila na stovky milionů eur.

Společnost Table Media v úterý s odvoláním na informované zdroje uvedla, že do závodu Tesly u Berlína dnes přijede šéf automobilky Elon Musk. Setkat by se měl s premiérem Braniborska Dietmarem Woidkem a s ministrem hospodářství této spolkové země Jörgem Steinbachem.

Levicová extremistická skupina se přihlásila k sabotáži továrny Tesly u Berlína

„Dnes jsme sabotovali Teslu“. Levicoví extremisté přerušili výrobu v berlínské gigafactory

Továrna amerického výrobce elektromobilů Tesla nedaleko Berlína zastavila kvůli výpadku proudu výrobu. Závod u obce Grünheide byl evakuován, firma poslala domů tisíce zaměstnanců, řekla agentuře DPA mluvčí společnosti.

Přečíst článek

Elon Musk málem položil byznys malé kavárnice

Muskova Tesla málem položila byznys malé kavárnice

V Tesle si objednali 4000 mini koláčků, objednávku ale na poslední chvíli zrušili. Bez zaplacení. Malé rodinné pekařství v kalifornském San Jose toto storno objednávky málem položilo, nebýt zákazníků, kteří kauzu zaregistrovali na sociálních sítích, a pekárnu vykoupili.

Přečíst článek

Elon Musk hýbe světem

Sedm milionů korun za hodinu práce? Jde to, když stojíte jako právník proti Muskovi

Za to, že Elonovi Muskovi nebyla přiznána v hodnotě přes bilion korun, požadují právníci také rekordní odměnu. Chtějí ji v akciích Tesly.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme