Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čtvrtbilionová akvizice. SAP souhlasí s prodejem Qualtrics International do soukromých rukou

Čtvrtbilionová akvizice. SAP souhlasí s prodejem Qualtrics International do soukromých rukou
ČTK
 ČTK

 Americká analytická společnost Qualtrics International přejde do soukromého vlastnictví. Její většinový akcionář, německá softwarová firma SAP, přijal nabídku na prodej firmy celkem za 12,5 miliardy dolarů (277,1 miliardy korun) od konsorcia vedeného soukromou investiční společností Silver Lake a kanadským penzijním fondem CPPIB, napsala agentura Reuters.

Reklama

Nabídka oceňuje jednu akcii společnosti Qualtrics na 18,15 dolaru. Proti závěru z předminulého pátku to představuje prémii téměř šest procent. Společnost SAP za svůj podíl získá přibližně 7,7 miliardy dolarů. Krátce po zahájení obchodování si dnes akcie Qualtrics připisovaly více než šest procent a pohybovaly se nad 17,50 dolaru.

Společnost Silver Lake, jejíž portfolio se skládá převážně z technologických společností, v současné době drží v Qualtrics 4,1 procenta akcií.

Vše k akvizicím čtěte zde

Qualtrics je jedním z průkopníků v softwarové oblasti Management Experience (XM). Shromažďuje údaje o zákaznících, zaměstnancích, produktech a značkách. Při opětovné návštěvě je její systém dokáže rychleji znovu rozpoznat a cíleně jim nabízet zboží.

Většinovým akcionářem firmy je největší evropská softwarová společnost SAP, která v ní drží 71procentní podíl. Ve lednu SAP uvedl, že zvažuje její prodej. Firmu Qualtrics v roce 2019 koupil za osm miliard dolarů od jejího zakladatele Ryana Smithe.

video

Doba se změnila. Zákazníka je potřeba si hýčkat, shodují se experti napříč trhem

Maloobchod se v posledních několika letech mění v důsledku ekonomických i technologických změn a řady krizí. Mění se kvůli tomu podmínky fungování na trhu i chování spotřebitelů, a to natolik zásadně, že je třeba tomu přizpůsobit i nabídku služeb, jinak hrozí, že podnikatelé o své zákazníky přijdou. Shodli se na tom řečníci i diskutující na konferenci Boost your business, kterou pořádal server newstream.cz. Generálním partnerem akce byla společnost Global Payments.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme