Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

STV Group - informace o tématu

Raketomet RM-70

Válka na Ukrajině pomohla zbrojaři STV Group, ten osminásobně zvýšil zisk

Zbrojařská společnost STV Group loni meziročně zvýšila zisk na téměř osminásobných 1,76 miliardy korun. O rok dřív po zdanění vydělala necelých 229 milionů korun. Čistý obrat v loňském roce téměř zpětinásobila na 6,66 miliardy korun. Hospodaření firmy podpořila válka na Ukrajině, zemi bránící se ruskému útoku dodávala vojenskou munici a tankovou a dělostřeleckou techniku. Negativní dopady měl nárůst cen energií a vstupních komodit.

Přečíst článek
Reklama

News box

Od 1. září, kdy začíná platit zákaz ❌ používání kotlů první a druhé emisní třídy, se sníží takzvané kotlíkové dotace až o desítky tisíc korun. Přesunou se pod program Nová zelená úsporám Light. 
Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí dnes výkonem prezidentské funkce dočasně pověřil dosavadního viceprezidenta Mohammada Mochbara. Stalo se tak po pádu vrtulníku 🚁, který si vyžádal životy prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhjána.  Číst více
Hospodaření obcí bez započtení Prahy skončilo v roce 2023 s přebytkem 26,4 miliardy korun. ⬆ Vyššího přebytku rozpočtu obce dosáhly za dvacet let pouze v roce 2016. Obce hospodařily s příjmy 352,3 miliardy a výdaji 325,9 miliardy korun. Vyplývá to z analýzy společnosti CRIF - Czech Credit Bureau.
Skupina Pražská energetika  loni snížila svůj čistý zisk na 3,12 miliardy korun, což je meziročně o 217 milionů korun méně. Hlavní příčinou poklesu ↘ byl nárůst daňových odvodů společnosti. Výnosy skupiny naopak vzrostly skoro o pětinu na více než 48 miliard korun, vyplývá z výroční zprávy.
Nejvyšší soud 👨‍⚖️ odmítl dovolání bývalého vysoce postaveného bankéře Petra Vitáska. Odpyká si šest let ve vězení za to, že podvedl zámožnou italskou farmářku a připravil ji v přepočtu o téměř 80 milionů korun. Ženě tehdy bylo 85 let. Vitásek ji přiměl podepsat dokumenty na převod části majetku. Stejný trest dostal i právník Vratislav Urbášek. 
Ceny průmyslových výrobců v Česku se po třech měsících vrátily k meziročnímu růstu. ↗ V dubnu stouply o 1,4 procenta. O jednotky procent vzrostly i ceny stavebních prací a tržních služeb pro podniky. Naopak zemědělství pokračovalo 12 měsíců v řadě meziroční snižování cen ↘, v dubnu o 13,4 procenta, uvedli statistici.
Státnímu podniku 🌲 Lesy České republiky loni klesl  čistý zisk o 24 procent na 3,84 miliardy korun z 5,03 miliardy korun v roce 2022. Hlavním důvodem poklesu zisku bylo snížení těžby dřeva po odeznění kůrovcové kalamity.  Číst více
Cena zlata je na rekordu , brzy ráno se dostala těsně pod 2450 dolarů (55 605 korun) za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Trh očekává, že americká centrální banka (Fed) je připravena brzy snížit základní úrokové sazby, neboť inflace ve Spojených státech dál polevuje. Číst více
Ruská vláda přijala konečné rozhodnutí o pozastavení dočasného zákazu vývozu benzinu 🛢, protože trh je dostatečně zásoben. Listu RBC informace jeho zdrojů potvrdilo ministerstvo energetiky. Číst více
Poradce pro národní bezpečnost Bílého domu Jack Sullivan jednal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem  🤝 o vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy i o vztazích mezi Izraelem a Saúdskou Arábií. Netanjahua vyzval, aby vedle plánu vojenských operací izraelská vláda vypracovala politickou strategii pro Pásmo Gazy.
Reklama
Reklama
Doporučujeme