Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

David Navrátil - informace o tématu

Navrátil: Finanční stres může postihnout každého. Na inteligenci nezáleží

Navrátil: Finanční stres může postihnout každého. Na inteligenci nezáleží

Každý druhý Čech má půjčku, každý čtvrtý jich má více než tři. Česká míra zadluženosti je sice v rámci Evropské unie desátá nejnižší, přesto pětina populace má už i osobní zkušenost s problémovým splácením či exekucí v rámci rodiny. Od letošního března roste ale i počet Čechů, kteří mají finanční problémy či odkládají splátky. To vše způsobuje mimo jiné také finanční stres, který zúčastněným vše komplikuje. Neměli bychom tak určitě usínat na vavřínech, že jsme v půlce žebříčku. Máme na to být lepší, uvedl mimo jiné v rozhovoru pro newstream.cz hlavní ekonom České spořitelny David Navrátil. 

Přečíst článek
David Navrátil, hlavní ekonom České spořitelny

David Navrátil: Umělá inteligence se může vymknout lidské kontrole a být agresivní. Musíme to ošetřit

Přečíst článek

Lidstvo potřebuje mnohonásobně více levné energie. Jinak se nebude rozvíjet a dojde na konflikty

Přečíst článek
Reklama

News box

Akcie ve Spojených státech na závěr týdne 🗠🗠🗠posílily a smazaly tak část svých ztrát z počátku týdne. Pomohlo jim zotavení velkých technologických firem a nejnovější údaje o inflaci, které podpořily sázky na to, že centrální banka USA (Fed) v září sníží úrokové sazby. Index Dow Jones vzrostl o 654,27 bodu, tedy 1,64 procenta, na 40 589,34 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 59,88 bodu, neboli 1,11 procenta, na 5459,10 bodu. Index technologického trhu Nasdaq posílil o 176,16 bodu, čili 1,03 procenta, na 17 357,88 bodu.

Číst více
Bývalý americký prezident Barack Obama a jeho manželka Michelle podpořili Kamalu Harrisovou ve volebním klání o Bílý dům. Kampaň současné viceprezidentky zveřejnila krátký záznam společného telefonátu trojice. Po rozhodnutí prezidenta Joea Bidena neusilovat o znovuzvolení se Harrisová uchází o demokratickou nominaci pro listopadový souboj s republikánem Donaldem Trumpem.
Reklama
Reklama
Doporučujeme