Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Newstream podcasty

Jiný peníze
podcast

Jiný peníze

Podcast Jiný peníze přináší inspirativní příběhy lidí, kteří uspěli ve světě investic a vědí, že peníze mají i další rozměr. Co investice člověka naučí? Jak přemýšlet o penězích? Jak investice mohou pomáhat a měnit budoucnost? Co jsou fondy, akcie, venture kapitál, investiční společnosti a jak se v jejich světě pohybovat? O svých zkušenostech s investováním, správou peněz a podnikání hovoří v pořadu zkušených investorek Andrey Ferancové Bartoňové a Terezy Zavadilové čeští miliardáři, známí i veřejnosti méně známí úspěšní investoři.
Přečíst článek
Realitní Club
podcast

Realitní Club

Co hýbe realitním trhem? Jaké jsou nové projekty a kde se revitalizuje brownfield? Odolávají investice do nemovitostí inflaci? Jak udržitelně a kvalitně stavět? Kdo udává trendy v tuzemské architektuře? Na to všechno se pravidelně každý týden ptají politiků, developerů, analytiků i designérů moderátoři podcastu Realitní Club Petra Jansová a Dalibor Martínek.
Přečíst článek
Značka:Osobně
podcast

Značka:Osobně

Když se řekne vaše jméno, s čím si ho lidé spojí? Proč je důležité strategické budování osobní značky? A jak při tom využívat média a sociální sítě? Co dělat, aby osobní značka působila autenticky a přitáhla pozornost? Na tyto a další otázky se ptá moderátorka Katarína Krajčovičová v podcastu Značka: Osobně svých hostů z různých oblastí, kterým se podařilo vybudovat si silný osobní brand.
Přečíst článek
Eva Talks
podcast

Eva Talks

Podcast Eva Talks moderátorky Evy Čerešňákové přináší rozhovory se zajímavými a inspirativními ženami nejen z byznysu. Ženy v nich otevřeně sdílejí své životní příběhy. Najdete v nich inspiraci i sílu překonávat překážky. Dozvíte se, jak se hostkám pořadu dařilo vyrovnávat se s neúspěchy a selháními, i to, co by na své cestě udělaly jinak.
Přečíst článek
Právo k Ranní Kávě
podcast

Právo k Ranní Kávě

Právo doléhá na každou lidskou činnost a více či méně ji ovlivňuje. Na praktické právní aspekty témat každodenního života se zaměřuje podcastová série Právo k Ranní Kávě. Právníci advokátní kanceláře PRK Partners, Kristýna Faltýnková a Martin Frolík, si do pořadu zvou zajímavé hosty, odborníky na danou oblast práva. Součástí pořadu je i představení novinek z legislativy a judikatury.
Přečíst článek

Partnerské podcasty

Reklama

News box

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Francie a Německo dnes podepsaly memorandum o 🤝 společném vývoji a výrobě tanku budoucnosti, který má nahradit současné válečné stroje obou zemí. Miistři zahraničí Sébastien Lecornu a Boris Pistorius to během schůzky v Paříži označili za významný milník, od něhož však k hotovému tanku zbývá podle nich ještě dlouhá cesta, informovaly tiskové agentury.
Soud na ruském Dálném východě odsoudil podnikatele 👨 Olega Kana, známého jako krabí král, k 17letému vězení za objednání vraždy konkurenta. Informovala o tom list Kommersant, podle kterého byl Kan souzen v nepřítomnosti. Před ruskou spravedlností se skrývá na neznámém místě v cizině, přičemž kolují zvěsti, že zemřel v Británii.
Britská těžební společnost Anglo American  odmítla nabídku na převzetí, kterou jí předložil australský rival BHP Group. Firma uvedla, že částka 31,1 miliardy liber (zhruba 912 miliard korun), kterou BHP nabízí, ji výrazně podhodnocuje. Nebere ani v potaz potenciál, který má podnikání firmy do budoucna, uvedl podnik ve zprávě určeném regulačním orgánům. Spojením by vznikl největší producent mědi na světě.
Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Čínská společnost ByteDance navzdory tlaku ze Spojených států nemá v úmyslu prodat svoji videoaplikaci TikTok. Spojené státy přijaly zákon, který firmu k takovému postupu nutí, jinak bude v Americe TikTok zakázán. Uvedl to server zpravodajské televize BBC. Odvolává se na oznámení firmy na jejím oficiálním účtu na sociální síti Toutiao, kterou ByteDance vlastní. Číst více
Reklama

Naši autoři

Tereza Zavadilová

Tereza Zavadilová

Zalando otevře v Drážďanech kamenný obchod a sekáč

Stanislav Šulc

Stanislav Šulc

Stanislav Šulc: Zákaz TikToku v USA. Skvělé opatření, které nic nezmůže

Petra Jansová

Petra Jansová

Investiční skupina ZDR vstoupí na slovinský trh. Už brzy

Dalibor Martínek

Dalibor Martínek

Dalibor Martínek: Nejlepší reformou důchodů by bylo důchody zrušit

Zdeněk Pečený

Zdeněk Pečený

Martin Kujal: Dluhopisy dál ponesou více než jejich vkladové alternativy

Lukáš Kovanda

Lukáš Kovanda

Lukáš Kovanda: Stanjura by se neměl nechat obměkčit nářkem vinařů. Ti dobří si jistě poradí

Věra Tůmová

Věra Tůmová

Diverzifikace je v dnešní době zásadní i pro investice do dluhopisů

Veronika Kudrnová

Veronika Kudrnová

Korejci Tesly z Číny nechtějí. V lednu se prodala jen jedna

Katarína Krajčovičová

Katarína Krajčovičová

Pohľad Kataríny Krajčovičovej: Bude Pellegrini ako Petr Pavel?

Denisa Holajová

Denisa Holajová

Korzety, šaty i šperky. Šatník britské královny punku jde do aukce

Michal Nosek

Michal Nosek

Jurečkův plán: Lidovci chtějí přidat rodinám a ubrat bezdětným. Návrh v minulosti neuspěl

Jiří Frydlewicz

Jiří Frydlewicz

Chcete dvoupodlažní dům ve Francii za jedno euro? Stačí splnit dvě podmínky

Karel Pučelík

Karel Pučelík

Londýňané si zvolí nového starostu. Labourista Khan se těší, že konečně spojí síly se stejnobarevnou vládou

Jana Havligerová

Jana Havligerová

S vidlemi to Babiš umí

 nst

nst

Sklo z českého Moseru zdobí výlohy Harrods, obchodu pro bohaté Brity

 Zlaťák

Zlaťák

Poradkyně: Letošní daňové přiznání má řadu změn. Mnohé jsou výhodné pro ty chudší

©2023 Harvard Business Review. Distributed by The New York Times Licensing Group

©2023 Harvard Business Review. Distributed by The New York Times Licensing Group

Těžká hlava škodí. Jak skoncovat s přílišným přemýšlením

Igor Záruba

Igor Záruba

Reklama
Doporučujeme