Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Starý dobrý Zeman je znovu na scéně

Politický diář Jany Havligerové
Petr Svoboda / Newstream
Jana Havligerová

Prezident Zeman přijal přes videohovor předsedu vítězné koalice SPOLU Fialu. Podle něj hlava státu vyslovila přání, aby k sestavení nové vlády došlo co nejrychleji: „Byl to starý dobrý Miloš Zeman, jak ho znám,“ řekl poté kandidát na premiéra. V tom případě se tedy má na co těšit.

Reklama

Premiér Babiš prozradil, že ani on, ani marketéři hnutí ANO neváhají použít dezinformace. Jak ostatně předvedli v předvolební kampani proti Pirátům v momentě, kdy jejich preference prudce letěly vzhůru. Hnutí prý ale vycházelo pouze z pirátských výroků. „Možná ti migranti do chat, tam uznávám, že jsme dali průchod fantazii,“ připouští Babiš. V opozici ale podle něj bude jeho hnutí konstruktivní. Povídali že mu hráli. Jen další výlet do říše fantazie.

Dvojministr Havlíček se stává novým expertem na covid. To, že máme taková čísla nakažených, jaká máme, není podle něj úplně překvapivé a opětovné plošné testování například ve firmách už problém nevyřeší. Společnost se musí naučit s virem fungovat. Je s podivem, že předseda vlády ještě neodeslal ministra Vojtěcha na diplomatický post ve Finsku. Havlíček by šéfování třetího rezortu zvládnul levou zadní.

Politický diář Jany Havligerové

Politický diář Jany Havligerové: Úřední šiml řehtá, politici přihlížejí

Energetická krize začíná, Babišova vláda končí. Podle toho „okamžitá“ pomoc nejohroženějším domácnostem vypadá. Nula od nuly pojde.

Přečíst článek

ministryně financí Alena Schillerová a ministr rezortů průmyslu a dopravy Karel Havlíček

Politický diář Jany Havligerové: Politika frčí dál

Vicepremiérka, ministryně financí a nová předsedkyně poslaneckého klubu Schillerová a dvojministr Havlíček se stali členy ANO. Honem, honem, ať nás staří nepředběhnou. Tedy v případě potřeby měnit vedení. Stáří počítáno na roky členství v hnutí.

Přečíst článek

Politický diář Jany Havligerové

Politický diář Jany Havligerové: Bacha, jde Paroubek

Totálním fiaskem skončily volby pro komunisty. Strana se poprvé od svého vzniku v roce 1921 nedostala do parlamentu.

Přečíst článek

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme