Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vítek definitivně vyhrál miliardový spor. V USA proti němu šli i bývalí manažeři Mostecké uhelné

Radovan Vítek
Profimedia
 ČTK

Soudní spor v USA vedl proti českému miliardáři americký hedgeový fond Kingstown a také bývalí manažeři Mostecké uhelné společnosti Marek Čmejla a Jiří Diviš.

Reklama

Americký odvolací soud zamítl žalobu proti realitní skupině CPI Property Group Radovana Vítka. Tu na společnost podal v dubnu 2019 americký hedgeový fond Kingstown a další strany včetně firem někdejších manažerů Mostecké uhelné společnosti (MUS) Marka Čmejly a Jiřího Diviše. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou skupina zveřejnila na svém webu.

Spor se týkal převzetí firmy Orco Property Group, kterým údajně Vítek připravil žalobce o více než miliardu dolarů (přes 24 miliard korun). CPI vinu dlouhodobě odmítala a odvolání protistran proti dřívějšímu zamítavému rozsudku ze září 2020 považovala za neodůvodněné.

CPI Property Group

Realitní magnát Vítek ovládl další skupinu. Patří mu 80 procent rakouské s Immo

Společnost CPI Property Group (CPIPG) realitního dravce Radovana Vítka si zajistila většinový podíl v rakouské firmě s Immo.

Přečíst článek

„CPIPG od prvního dne tvrdila, že žaloba nemá opodstatnění,“ řekl dnes generální ředitel Martin Němeček. „Jsme potěšeni dnešním rozhodnutím. Spravedlnosti bylo učiněno zadost,“ dodal.

Jádrem sporu je podle dřívějších informací Deníku N ovládnutí Orco Property Group Radovanem Vítkem. Podle žaloby poté, co část podílu ve skupině získal Kingstown Capital Management, Vítek vymyslel plán, jak skupinu skrytě ovládnout. Podle žaloby poté vytuneloval její nejhodnotnější části, přičemž nemovitosti prodával pod cenou třetím subjektům, které podle žaloby skrytě ovládal. Žalobci požadovali po Vítkovi kolem 70 miliard korun, což byl trojnásobek údajné škody.

Radovan Vítek z CPI Property Group

Miliardář Radovan Vítek si plní sen. Ovládne rakouskou skupinu Immofinanz

Osmý nejbohatší Čech se stane faktickým vládcem obří rakouské realitní skupiny Immofinanz, která jeho CPI Property Group velmi často konkurovala. Antimonopolní úřady ve všech zemích ale spojení obou skupin odsouhlasily.

Přečíst článek

Vítězové Zlatého středníku 2022

PROHLÉDNĚTE SI: Hlavní ceny za marketing a PR Zlatý středník vyhráli Šticha, MSL a agentura Hero & Outlaw Hanče a Půra

Letošní Osobností PR je Ladislav Šticha, talentem Jakub Ghanem. Nejlepší agenturou je MSL Czech Republic a ocenění Projekt roku mají Česká asociace pojišťoven a Hero & Outlaw. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme