Reklama

vajíčka - informace o tématu

Tradiční velikonoční nádivka je s uzeným masem a spoustou mladých zelených bylin, ideálně vlastnoručně nasbíraných v přírodě

Proč pečeme velikonoční nádivku podle receptů našich babiček a jak nám pomáhají tradice

Mezi největší gastronomické trendy současnosti patří respekt k tradici. Dává to smysl. Jednak tím dáváme najevo, že někam patříme, a také ctíme um a zručnost svých předků. Navíc se v nejisté době chytáme ověřených jistot víc než kdy dřív. Ne že by nás velikonoční mazanec nebo nádivka dokázaly vytáhnout se všech průšvihů posledních let, ale zcela jistě umí vyvolat pocit konejšivého bezpečí. Existuje pro to výraz comfort food. Jídlo, které „pohladí a ukonejší duši“ si můžeme dopřát kdykoli, ale o tradičních svátcích k nám přichází přirozeně a spontánně.

Přečíst článek
Reklama

News box

Studie: V ČR se průměrně spotřebuje podle odhadů zhruba 50 milionů jednorázových plastů využívaných jako obaly pro rychlé občerstvení a 340 milionů kelímků🥤 na kávu. Spotřeba plastových zátek, víček a dalších uzávěrů se pohybuje okolo 25 milionů kilogramů za rok.
Reuters: Kuba pošle 497 lékařů👩‍⚕️ s různými specializacemi do italské Kalábrie, kde je jich nedostatek. Výpomoc je součástí širšího programu, který posílá zdravotníky👨‍⚕️ z komunistického ostrova do zahraničí. Za pandemie covidu-19😷 působili ve 40 zemích.
Reuters: Španělská elektrárenská společnost💡 Iberdrola hodlá přestat dodávat elektřinu tisícům francouzských maloobchodních zákazníků🏚. Zdůvodňuje to prudkým nárůstem cen⬆ a vyzývá zákazníky k přechodu k jinému dodavateli.
Reklama
Reklama
Doporučujeme