Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

inzulín - informace o tématu

spermie

Biohacking: Pro zvýšení plodnosti lze zhubnout, více cvičit a jíst "bio"

Mít děti bylo po většinu existence lidstva něco automatického, nad čím nebylo třeba nijak přemýšlet. Existovaly samozřejmě „babské rady“, jak nabudit tu či onu funkci ženských či mužských rozmnožovacích orgánů, ale potřeba sofistikované podpory v této oblasti vznikla teprve až poměrně nedávno. Je to například kvůli komplexním strategiím antikoncepce od 60. let minulého století a  jejich dopadům na odsouvání mateřství na pozdější dobu. Dále vliv zhoršeného životního prostředí ve formě přítomnosti rozličných toxinů a syntetických chemických látek a silný vliv životního stylu jako zvýšeného stresu, snížení kvality stravy a celkově zdravotního stavu jedinců hraje významnou roli při kvalitě rozmnožovací funkce.

Přečíst článek
ilustrační foto

Biohacking: Slinivku si lze efektivně chránit zdravějším životním stylem

Přečíst článek
Reklama

News box

Banky a stavební spořitelny v ČR poskytly v dubnu hypoteční úvěry za 21,9 miliardy korun, což je proti březnu 📈 růst o pětinu a proti loňskému dubnu více než dvojnásobek. Úrokové sazby nových úvěrů klesly na 5,1 procenta z březnových 5,19 procenta. Je to nejnižší hodnota od června 2022. 
Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro Izrael za miliardu dolarů (asi zhruba 2️⃣3️⃣ miliard korun). Balík tankové munice či taktických vozidel přichází jen týden poté, co Spojené státy pozdržely jinou vojenskou pomoc Izraeli kvůli nesouhlasu s operací v Rafáhu v Pásmu Gazy. 
Americké akcie po zprávě o výrobní inflaci v USA za duben 📈 posílily. Trhy nyní čekají na středeční zprávu o vývoji spotřebitelských cen, která by měla vnést větší jasno do dalšího vývoje úrokových sazeb ve Spojených státech.
Reklama
Reklama
Doporučujeme