Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další v řadě

Další v řadě

Tak dlouho nechtěl vytvořit další podcast v řadě, až ho vytvořil. A rovnou ho tak i nazval. Další v řadě. Další podcast v řadě, který vás bude bavit. Další podcast v řadě, který vám chce představit zajímavé osobnosti. Další podcast v řadě, který vás bude inspirovat. Takže, kdo je další v řadě?

Filip Nekola: Na mezinárodních sportovních akcích jde v online marketingu o vteřiny
podcast

Filip Nekola: Na mezinárodních sportovních akcích jde v online marketingu o vteřiny

Sympaťák ze Studénky, spolumajitel THE MEDIA crew s.r.o. Markeťák, který spravoval sociální sítě na světových sportovních akcích.  Filip Nekola je hostem další epizody. Bavili jsme se hodně o sportovním marketingu. Nakoukněte díky tomuto rozhovoru, jaké je být součástí komunikačních týmů na olympiádách a mistrovstvích světa.  Dozvíte se například: Jak probíhalo Mistrovství světa v ledním hokeji v bublině v lotyšské Rize. Jak vypadá práce social media managera na velkých akcích a na co je kladen největší důraz. Jaké to je pracovat pro IIHF. Výhody spolupráce s agenturou vs. freelancerem.
Přečíst článek
Smejkal bros: Většina lidí nerozumí síťovému marketingu
podcast

Smejkal bros: Většina lidí nerozumí síťovému marketingu

Michal a Ondřej Smejkalovi. Podnikatelé, investoři, autoři knihy o síťovém marketingu s názvem VYŠŠÍ ÚROVEŇ. Mí přátelé, obchodní partneři a mentoři.  V tomto rozhovoru se například dozvíte: Co je jejich proč. Odkud pochází, jaká byla jejich podnikatelská cesta. Co je nejdůležitější dovedností v životě. Jak chápou síťový marketing a proč ho dělají. Jak důležitý je pro ně osobní rozvoj a mindset. Jak vypadala oslava padesátin dolarového miliardáře. Co je projekt 100 nejlepších a jaké má výsledky. Tato epizoda má skoro 50 minut. Pusťte si ji, protože se v ní dozvíte daleko více hodnotných informací, než se dá napsat do tohoto popisku. Odkaz pro nákup lístků na konferenci, kterou zmiňujeme v závěru podcastu: https://smejkalbros.com/akcelerator-nolimit/
Přečíst článek
Jakub Klobáska: Úkolem advokáta je pomáhat lidem
podcast

Jakub Klobáska: Úkolem advokáta je pomáhat lidem

Poloviční Turek, advokát, folklorista a fotbalista. Jakub Klobáska. Rozhovor s Kubou postihnul řadu témat. Bavili jsme se o jeho kořenech, tátovi, Turecku. Ptal jsem se ho, proč se stal advokátem a jak advokacii vnímá. Dozvíte se také, v jakých oblastech může být Turecko zajímavým obchodním partnerem, jak Kuba se svým týmem pomáhá v rámci iniciativy HelpUkraine.cz nebo čemu se věnuje v oblasti sportovního a cizineckého práva. Užitečné odkazy: advoca.do pracujlegalne.cz www.linkedin.com/in/jakub-klobaska/
Přečíst článek
Martin Musil: Každý by si měl vyzkoušet koučování
podcast

Martin Musil: Každý by si měl vyzkoušet koučování

Host dnešní epizody byl původně datovým analytikem. Při cestování po západní Americe si uvědomil, že to ale nebude jeho životní cesta. Že chce žít jinak. Oslovilo ho koučování a tak se také koučem stal. Martin Musil je mentální kouč, stratég, zakladatel a spolumajitel projektu NAJDI KOUČE. S Martinem jsem se bavil o tom, co je koučování a co je prací kouče. Kdo koučem může být a co je pro to potřeba. Zajímala mě jeho cesta a výsledky. Jak vypadá běžný den kouče. Představil mi také projekt Najdi kouče a co si od něj slibuje. Poslechněte si rozhovor a určitě si Martina najděte na sítích. Já doporučuji jeho instagramový účet @martin.musil.kouc , kde tvoří spoustu hodnotného obsahu.
Přečíst článek
Iva Chovanec: Lama je drzá a odvážná, proto je tváří našeho podniku.
podcast

Iva Chovanec: Lama je drzá a odvážná, proto je tváří našeho podniku.

Víte, co je to Sweetstro? Pokud ne, tak máte první důvod, proč si pustit tento rozhovor. Do studia za mnou dorazila Iva Chovanec, majitelka a zakladatelka Yummy Lamy. Ivča v Brně před téměř třemi lety otevřela svůj gastropodnik a splnila si tak svůj sen. Společně se svým týmem vytváří a vyrábí donuty, cronuty, kobilhy a spoustu dalších dobrot. Jak tento koncept vznikl, jaké byly začátky, jaké jsou další plány a jak důležití jsou lidé v týmu. O tom jsme si povídali. Ale také o tom, jaké je postavení žen v byznysu. Jak skloubit roli mámy s rolí podnikatelky. Užijte si dnešní epizodu a vyražte do Yummy Lamy zamlsat! Užitečné odkazy: https://www.yummylamy.cz Instagram: @yummylamy a @ivachovanec
Přečíst článek
Jan Kuruc: V osmnácti jsem si od rodičů přál 100 talířů a 300 skleniček
podcast

Jan Kuruc: V osmnácti jsem si od rodičů přál 100 talířů a 300 skleniček

Majitel značky Gala Coffee a obchodník Oktagon MMA. Honza Kuruc. Kluk z Jesenicka, který v 17 letech začal podnikat v gastronomii a obrážel akce s cateringem. Profesionální barista, který zkušenosti čerpal i v zahraničí, aby pak provozoval vlastní kavárny v Česku. Pak vše zavřel, procestoval svět a začal budovat svoji vlastní značku kávy Gala Coffee. Dnes se kromě toho také podílí obchodně na úspěchu čím dál oblíbenější značky Oktagon MMA.
Přečíst článek
Jan Zigáček: Chci otevřít sdílenou dílnu pro 3D tisk
podcast

Jan Zigáček: Chci otevřít sdílenou dílnu pro 3D tisk

Jeho dosavadní kariéra je pestrá. Od 15 let si přivydělával na různých brigádách. Pracoval jako finanční poradce, servisní technik, obchodní zástupce. Dnes je Honza manažerem distribuční sítě ve společnosti Occollo. Současně s tím buduje krok za krokem svůj projekt ZigiLab, který se věnuje primárně 3D tisku. Jeho cílem je otevřít sdílenou dílnu pro 3D tisk, vytvořit lidem prostředí a komunitu, kde mohou pracovat na svých nejen řemeslných dovednostech. Poslechněte si rozhovor s Honzou Zigáčkem. Pokud je vám to, co Honza buduje sympatické, určitě se s ním spojte.
Přečíst článek
Veronika Škubalová: networking je o dlouhodobém budování vztahů
podcast

Veronika Škubalová: networking je o dlouhodobém budování vztahů

Kdo mě zná, tak ví, že nedám dopustit na networking. I proto je čtvrtá epizoda věnovaná právě jemu. Do našeho brněnského studia jsem si pozval Veroniku Škubalovou, oblastní ředitelku a franchízantku podnikatelských klubů BforB v Brně. V rozhovoru se mimo jiné dozvíte: Co je a není networking. K čemu jsou dobré networkingové akce. Co je BforB a jak probíhají podnikatelská setkání. Jaké jsou možnosti zapojení se do některého z klubů. O konceptu pro ženy, který Veronika v rámci BforB spouští.
Přečíst článek
Ondřej Novák: Nikdy by mě nenapadlo, že budu pracovat v rádiu
podcast

Ondřej Novák: Nikdy by mě nenapadlo, že budu pracovat v rádiu

Pokud vám jeho hlas přijde povědomý, není se čemu divit. Spolupracuje s řadou velkých značek a firem na českém trhu. Namlouvá voiceovery, reklamní spoty a v posledních letech také audioknihy. Ondřej Novák: herec, dabér, moderátor a programový ředitel v rádiu.  A také hlas úvodní znělky podcastu Další v řadě.  Do studia jsem si Ondru pozval jako poděkování za to, že mi pomohl s tím, jak můj podcast zní. Chci vám ho touto formou představit. Je to fajn chlap, se kterým si člověk může skvěle pokecat. Poslechněte si, jak se z činoherního herce stal moderátor v rádiu, vyhledávaný dabér.  Věřím, že vás tato epizoda bude bavit. Protože mě to s Ondrou bavilo i přes lehkou trému z toho, že mám naproti sobě profíka.
Přečíst článek
Renáta Benešová Chlebková: Od malička jsem chtěla pomáhat lidem
podcast

Renáta Benešová Chlebková: Od malička jsem chtěla pomáhat lidem

Ve druhém díle podcastu Další v řadě vám představím Renátu Benešovou Chlebkovou, fundraiserku organizace ADRA, o.p.s. Renátě byly dány do vínku „pomoc a vztahy“. A přesně to se prolíná nejen její celou profesní kariérou.  Jak se z fyzioterapeutky stane fundraiserka v neziskové organizaci? Kde bere elán, energii? A co je pro ni v tom, co dělá, důležité? Jaké pro ni byly dva poslední roky a jak vnímá CSR ve firmách? Jak relaxuje a co považuje za svůj největší úspěch v poslední době? Seznamte se s touto inspirativní ženou, která jezdí elektromobilem a je absolventkou kurzu o vyjednávání od Radima Paříka.
Přečíst článek
Radek Šír: Chceme opět vyhrát Euroligu
podcast

Radek Šír: Chceme opět vyhrát Euroligu

První epizoda podcastu Další v řadě je konečně tady!  Pomyslného žolíka si vytáhl Radek Šír a stává se tak historicky prvním hostem tohoto podcastu. Radek je generálním manažerem historicky nejúspěšnějšího ženského profesionálního basketbalového klubu BK Žabiny. Sezóna 2021/2022 byla pro Radka i klub velmi úspěšná, ale nebudeme se bavit jen o ní. Poslechněte si rozhovor se srdcařem, který od hraní basketu přešel na druhý břeh a stal se „bafuňářem“. 
Přečíst článek
Reklama

News box

Americký výrobce elektrovozů Tesla  zruší v gigafactory u Berlína 400 pracovních míst. To odpovídá asi třem procentům tamní pracovní síly. Firma to podle agentury DPA uvedla v dnešním sdělení. Podnik propouští kvůli malému zájmu o elektromobily celosvětově.
Bývalý český ministr životního prostředí 👨 Jan Dusík se stal zástupcem generálního ředitele pro klimatickou politiku v Evropské komisi, potvrdila dnes unijní exekutiva. Stal se tak jedním z nejvýše postavených českých úředníků v unijních institucích. Výběrové řízení mělo několik kol a Dusík porazil množství uchazečů z několika států.
Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než 🔟 firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit.
Největší ruská banka Sberbank vyplatí za loňský rok na dividendách rekordních 7️⃣5️⃣0️⃣ miliard rublů (191 miliard korun). Oznámil to generální ředitel banky German Gref. Většinovým vlastníkem Sberbank je stát, dividendy banky jsou tak významným příspěvkem do státního rozpočtu.
Ruská armáda 📈 zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.
Čistý zisk americké automobilky General Motors (GM) v prvním čtvrtletí letošního roku 📈 vzrostl o 2️⃣4️⃣,4️⃣ procenta na 2,97 miliardy dolarů (70,3 miliardy korun). Hospodaření podpořila poptávka po vozech se spalovacím motorem, zvláště pickupů a dalších modelů s vyšší ziskovostí. Automobilka současně ve svém dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.
Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5️⃣,4️⃣ miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to dnes valná hromada banky. 
Letošní volby do Evropského parlamentu budou znamenat odklon od ctižádostivých klimatických cílů ➡️ směrem k tlaku na budoucnost průmyslu. Budoucnost Evropského parlamentu bude pravicovější než nyní, bude rozdrobenější a rozhádanější. Na dnešním briefingu v Praze na téma Jaké bude Česko v EU za 20 let to řekla analytička Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) Vendula Kazlauskas. 
Britská společnost JD Sports Fashion koupí za zhruba 1️⃣,1️⃣ miliardy dolarů (26,1 miliardy korun) amerického konkurenta, maloobchodního prodejce sportovního oblečení Hibbett. Největší britský maloobchodní prodejce sportovního oblečení se snaží expandovat na jihovýchod USA. S odvoláním na dnešní oznámení dvojice firem o tom informovala agentura Reuters.
Novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) bude 👨 Tomáš Boráň, který od roku 2017 vede sekci registrací tohoto lékového ústavu. Do funkce nastoupí 1. května, řekl dnes ČTK mluvčí ministerstva zdravotnictví (MZd) Ondřej Jakob. Loni se ministerstvo šéfa SÚKL pokusilo vybrat dvakrát. 
Reklama

Naši autoři

Tereza Zavadilová

Tereza Zavadilová

Zalando otevře v Drážďanech kamenný obchod a sekáč

Stanislav Šulc

Stanislav Šulc

Finanční poradkyně Iva Flídrová: Na státní penzi již nelze spoléhat

Petra Jansová

Petra Jansová

Investiční skupina ZDR vstoupí na slovinský trh. Už brzy

Dalibor Martínek

Dalibor Martínek

Výstavbu v Praze brzdí úředníci a hlavně prudiči, říká Petr Palička z Penty

Zdeněk Pečený

Zdeněk Pečený

Ikonický londýnský hotel The Dorchester, aneb výhled do Hyde Parku za 160 tisíc za noc

Lukáš Kovanda

Lukáš Kovanda

Lukáš Kovanda: Česko se stále více zadlužuje. Loni dopadlo nejhůře od krizového roku 2013

Věra Tůmová

Věra Tůmová

Nejčastější chyby v elektronickém daňovém přiznání. Neděláte je taky?

Veronika Kudrnová

Veronika Kudrnová

Korejci Tesly z Číny nechtějí. V lednu se prodala jen jedna

Katarína Krajčovičová

Katarína Krajčovičová

Pohľad Kataríny Krajčovičovej: Bude Pellegrini ako Petr Pavel?

Denisa Holajová

Denisa Holajová

Korzety, šaty i šperky. Šatník britské královny punku jde do aukce

Michal Nosek

Michal Nosek

Obyčejný byznys: Budoucnost je v elektrokolech. Zájem o ta klasická povadl, říká prodejce

Jiří Frydlewicz

Jiří Frydlewicz

Chcete dvoupodlažní dům ve Francii za jedno euro? Stačí splnit dvě podmínky

Karel Pučelík

Karel Pučelík

Podpora pro „chudé“ šampiony. Zlatí atleti v Paříži poprvé dostanou peníze za výkon

Jana Havligerová

Jana Havligerová

S vidlemi to Babiš umí

 nst

nst

Ukrajina bude zemědělské produkty dál vyvážet bez cla, rozhodli europoslanci

 Zlaťák

Zlaťák

Poradkyně: Letošní daňové přiznání má řadu změn. Mnohé jsou výhodné pro ty chudší

©2023 Harvard Business Review. Distributed by The New York Times Licensing Group

©2023 Harvard Business Review. Distributed by The New York Times Licensing Group

Těžká hlava škodí. Jak skoncovat s přílišným přemýšlením

Igor Záruba

Igor Záruba

Jak se v nejisté době starat o své finanční a duševní zdraví?

Reklama
Doporučujeme