Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Piráti se staví na zadní

Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš
ČTK
Jana Havligerová

Piráti, jejichž preference pár měsíců po volbách padly k pouhým pěti procentům, se hodlají vrátit ke kořenům. A mimo jiné začít kritizovat koaliční kabinet, ve kterém působí. Tak uvidíme, jak jejich emancipace dopadne. Snad povede alespoň k tomu, že z vlády přestane unisono znít, jak jsme stran ukrajinských uprchlíků nejlepší a pokud jde o „ekonomickou bídu“, zas se tolik neděje, protože veškerá možná pomoc je už v podstatě na cestě. Ale bacha, teze, že slibem nezarmoutíš, pořád platí.

Reklama

Ministryně obrany si nekupuje kabelky, ale zbraně. Těch krátkých má docela slušnou sbírku. Není si ale jistá, jestli by ji na střelnici neporazil premiér Fiala, který má také zbrojní průkaz. Ovšem co se týče daru postarších německých tanků Leopard, tak ji za dohodu s Německem, jak zdůrazňuje Černochová, pochválil i její kolega ministr zdravotnictví, „který sám hraje tankové hry.“ Je to v cajku. O bezpečnost země se nemusíme obávat.

Sněmovna schválila prodloužení nouzového stavu, trvat má do konce června, a tím pádem celkem sto a devatenáct dní. Ale prodlužuje se naposledy, jak ujišťuje premiér Fiala. Jen aby to nebylo jako s jedním z hlavních loňských předvolebních hesel koalice SPOLU. Jak že znělo? Přece „Už ani den nouzového stavu!“ No, třeba se lex Ukrajina povede.

Miloš Zeman, prezident

Politický diář Jany Havligerové: Čižinského Zvonokosy a Nekulova Morava First

Popularita prezidenta Zemana prudce klesá. S jeho vystupováním je nespokojeno osmasedmdesát procent lidí, ukázal aktuální průzkum agentury Kantar. CZ. Vlnu nevole vůči hlavě státu zvedla především milost, kterou Zeman udělil šéfovi Lánské obory odsouzenému k tříletému trestu za zmanipulování veřejné zakázky. A je to také jediný viditelný počin, kterým se prezident za poslední téměř rok zapsal do povědomí obyvatel.

Přečíst článek

Armádní generál ve výslužbě a jeden z favoritů prezidentské volby v roce 2023 Petr Pavel.

Politický diář Jany Havligerové: Politika je plná dobrých úmyslů

První ukrajinští Romové z početné skupiny, která táboří na pražském hlavním nádraží, se o víkendu přesunuli do stanového městečka v Tróji. Podle Jana Čižinského, starosty Prahy 7, do které Trója patří, ovšem tohle řešení není v žádném případě ideální a nemůže být dlouhodobé. Zkrátka, je to naprostá nouzovka, která není důstojná Česka. Myslí to upřímně.

Přečíst článek

Kongres Občanské demokratické strany, 9. dubna 2022, Praha. Předsedkyně Poslanecké sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Politický diář Jany Havligerové: Ministerské nápady, které nic (a za nic) nestojí

Vládní politici, a také šéfka sněmovny, aby nezůstala pozadu, si v poslední době oblíbili frázi – všichni zchudneme. Jistě, to víme. Dokonce víme i to, že ne všichni zchudneme stejně. Tak do té bídy alespoň jeden tip zdarma: Omezte se na novinky, milí politici.

Přečíst článek

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme