Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zemřel mladý princ, Lichtenštejnsko truchlí

Princ Constantin z Lichtenštejna neočekávaně zemřel
ČTK
Tereza Zavadilová
tzv

Ve věku 51 let náhle zemřel princ Constantin, oznámila knížecí rodina. „Knížecí dům s politováním oznamuje, že Jeho Výsost princ Constantin z Lichtenštejna dne 5. prosince 2023 neočekávaně zemřel,“ stojí v oficiálním prohlášení.

Reklama

Kníže Constantin byl rovněž předsedou dozorčí rady společnosti Liechtenstein Group AG a členem představenstva společnosti Liechtenstein Group Holding AG. Společnost Liechtenstein Group AG působí v celé řadě odvětví - od pěstování rýže a pěstování stromů, až po avokádové plantáže a obnovitelné zdroje energie.

Kníže Constantin byl nejmladším synem knížete Hanse Adama II. Zůstala po něm manželka, kněžna Marie von und zu Liechtenstein, rozená hraběnka Kálnoky von Köröspatak, a jeho děti kníže Moritz, kněžna Georgina a kníže Benedikt. Byl sedmý v pořadí na trůn.

Hrad ve Vaduzu, sídlo rodu Lichtenštejnů

Ústavní soudce Uhlíř: Lichtenštejnové nejsou žádní Němci, rozsudek je absurdní

Knížecí rod Lichtenštejnů se domáhá majetku zabaveného Benešovými dekrety už od převratu. Soud v květnu kauzu opět smetl ze stolu. Ne všichni soudci ale mají tento názor. „Myšlenka, že by František Josef II., kníže z Lichtenštejna, byl spoluodpovědný za zločiny Třetí říše, a že se na něj proto vztahuje dekret prezidenta republiky, je absurdní. Rozhodování obecných soudů i Ústavního soudu je dle mého soudu bohužel ovlivněno nejen úvahami právními, ale i politickými a ekonomickými,“ uvedl ústavní soudce David Uhlíř.

Přečíst článek

Narodil se 15. března 1972 v Sankt Gallenu. V roce 1991 maturoval na lichtenštejnském gymnáziu. Poté vystudoval práva v Salcburku.

Posledních jedenáct let působil jako generální ředitel a předseda správní rady Nadace knížete z Lichtenštejna. Tato nadace vlastní téměř veškerý majetek knížecí rodiny, například jednu z největších soukromých uměleckých sbírek na světě, skupinu LGT, muzeum, Vaduz Hofkellerei a různé nemovitosti.

Parlament ve Vaduzu držel minutu ticha. Knížectví přijímá kondolence v kondolenční knize.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Britský vědec a nositel Nobelovy ceny za fyziku Peter Higgs

Zemřel britský fyzik a nositel Nobelovy ceny Peter Higgs. Předpověděl existenci „božské částice“

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme