Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Top 5 českých podcastů k osobnímu rozvoji. Kým se nechat inspirovat?

osobní rozvoj
Pixabay
Katarína Krajčovičová

Téma osobního rozvoje v posledních letech plní mediální prostor. Není nouze o články, videa a také podcasty o tom, jak být šťastnější, zdravější, bohatší nebo třeba jak si najít ideálního partnera, práci. Přísliby milionových výdělků při práci z pláže se to jen hemží. Otázkou je, kde hledat kvalitní obsah v moři balastu a ošumělých slov o životním štěstí? S vědomím, že se pouštíme do neklidných vod subjektivních názorů, jsme vybrali Top 5 českých podcastů, které byste si neměli nechat ujít.

Reklama

INSP.EAT/ Tino Forbidden podcast

Tino je kreativec par excellance. Z jeho rozhovorů to přímo čiší. Je zvědavý a zároveň praktický na takzvané „how to”. Podcast bychom doporučili hlavně těm, kteří v sobě chtějí probudit kreativitu, hravost a zároveň mají chuť jít do věcí aktivně a poměrně neobvyklou formou. Je to správný „booster“ (nakopávač). Anglický výraz používáme záměrně, protože v příspěvcích Tina se to anglickými slovíčky jako support, komenty a podobně jen hemží. Tak vy, kdo jste citliví na tento druh mluveného slova: vydržte, obsah stojí za to. 

Tipy Kataríny Krajčovičové na zajímavé rozhovory 

Večery na FF UK

Záznamy rozhovorů z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Naleznete je i pod názvem Neurazitelný. Můžete si vyslechnout vysloveně přednášky, nebo moderované rozhovory. Ty nás až tak neoslovily, ale sólo vstupy některých osobností jsou opravdu kvalitní. Doporučujeme přednášku od Anny Hogenové, nebo od Jana Vojtka. Stačí si jejich jména zadat na YouTube a vyběhne vám docela slušná zásoba zdrojů. Nemají totiž vlastní autorské formáty, ale jsou často zváni jako hosté.

Šneci po burgundsku v Tuctu

V Míšeňské na Malé Straně to stále žije. Nově tam připravují šneky

Do Míšeňské nedaleko Karlova mostu netáhne jen barokní architektura, do turisticky atraktivní ulice míří i milovníci dobrého piva. Už od srpna si tam přijdou na své i ti, kteří dávají přednost vínu.

Přečíst článek

Anna Hogenová je uznávána česká filozofka, fenomenoložka. Rozhovory s ní doporučujeme hlavně pokud máte chuť na hlubší úvahy. Jan Vojtko je psycholog se zaměřením na párové terapie. Téma vztahů podává velmi osvěžujícím způsobem a nekonvenční formou svého dynamického projevu. Podílí i na projektu „Terapie sdílením“ s Ester a Josefínou. Podívejte se i na jejich instagramový účet – velmi hravá a účinná forma „terapie“ v době, kdy máte pocit, že vaše vztahy jsou jedna velká katastrofa. Zjistíte, že může být opravdu ještě hůř, ale zároveň se zasmějete.

Performance podcast s Adamem Čestlíkem

Podcast o wellbeingu. Aktivní vnímání svého těla jako podpory v každodenním životě, optimalizacie životních procesů. Ve zkratce lze jeho tipy nazvat jako biohacking. Doporučujeme zejména jeho poslední podcast o hedonismu dnešní doby.

Psychologie.cz / V sobě

S tímto podcastem rozhodně nešlápnete vedle. Je o životě, vztazích a životních situacích s předními psychology a psychoterapeuty. Situace z každodennosti, ke kterým se vyjadřují erudovaní lidé s několikaletou praxí. Žádné amatérské domněnky a úvahy na úrovni slohových prací z gymnaziálních časů.

Petr Fejk

Petr Fejk: Jsem hrdý a nepoddajný

Posledních deset let se Petr Fejk držel v ústraní. Ikonický šéf pražské zoologické zahrady, který byl miláčkem médií, upadl v nemilost po angažmá v Českých drahách. Z pozice ombudsmana ho smetly informace o obřím platu, milionové odstupné pak zabilo jeho dlouho budovaný obraz. Fejk se poté držel stranou a rozvíjel podnikatelské plány. Všechno se však změnilo. V exkluzivním rozhovoru pro newstream.cz vysvětluje, proč zmizel a proč se znovu objevuje.

Přečíst článek

Redline

Za zmínku stojí i i podcast Redline s Kamilou Paličkovou. Pravidelné rozhovory s osobnostmi více či méně známými a spojovanými s „udržitelností“. Udržitelností sebe samého, svého životního stylu i prostředí kolem nás. Na tomto podcastu je zajímavé, že jde o mix hostů, kteří jsou názorově „mainstreamoví“, ale i alternativní. Kamila tak přináší pohled pro obě strany s možností rozšířit si obzory uvažování.

Jednotlivé podcasty můžete určitě nalézt na Spotify. Ale určitě mnohé z nich jsou i na Apple podcast, Google podcast či na Youtube (Rozhovory z FF UK). Tak inspiraci zdar!

Jaromír Jágr v pořadu Victory Club
video

Jaromír Jágr: Když děláte svou vášeň naplno, vyděláte si peníze

V první epizodě pořadu Victory Club Jaromír Jágr popisuje svou cestu na vrchol sportovního světa. Jakou roli v tom hrál talent? Kdo byl jeho životním vzorem a co si od něj vzal? Jakou roli hrají v jeho životě peníze? A co je vlastně úspěch pro Jaromíra Jágra, který i před padesátkou patří k největším hvězdám extraligy? Sledujte první díl pořadu Victory Club na newstream.cz.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Z Century 21 uděláme českou jedničku, říká Tomáš Martinovský

Z Century 21 uděláme českou jedničku, říká Tomáš Martinovský

Přečíst článek
Osobní značka, kariéra

Tradiční kariéra skončila. Co teď s ní?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme