Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Petr Dufek

Petr Dufek

Hlavní ekonom banky Creditas

články autora

Výroba automobilů

Petr Dufek: Výrobní inflace razantně rostla i v březnu. ČNB přistoupí k dalšímu zvyšování sazeb

Silné inflační tlaky ve výrobě potvrdila i dnešní zveřejněná data statistického úřadu, podle kterých se ceny v průmyslu v březnu meziročně zvýšily téměř o čtvrtinu, v zemědělství o více než 27 procent, ve stavebnictví o 10,4 a ve službách pro firmy téměř o pět procent.

Přečíst článek
Rohan City, stavba

Petr Dufek: Česká republika je opět evropskou jedničkou ve zdražování bytů

Růst cen bytů v České republice ve třetím čtvrtletí loňského roku zrychlil. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2020 zdejší byty v průměru podražily o víc než pětinu (22 procent). S takto vysokým nárůstem se Česko drží v čele celounijního žebříčku, píše v komentáři k aktuální statistice vývoje cen bytů v jednotlivých zemích Evropské unie Petr Dufek, analytik ČSOB.

Přečíst článek
Prodej automobilů

Petr Dufek: Německý automobilový průmysl nachází nové dno

Hlavní událostí tohoto týdne bude v České republice nepochybně zasedání bankovní rady České národní banky (ČNB), nicméně i v době těsně před Vánocemi stále ještě přicházejí docela zajímavé zprávy z ekonomiky. Včera to byly výsledky výroby automobilek za listopad, které dopadly podle očekávání docela dobře.

Přečíst článek
Inflace, ilustrační foto

Petr Dufek: Inflace v eurozóně je na třináctiletém maximu

Včera zveřejněná data Eurostatu potvrdila, že vyšší inflace netrápí pouze ČR, ale i většinu zemí EU. V celé unii se meziroční inflace vyšplhala na 3,6 procenta.

Přečíst článek

News box

Izraelská armáda zahájila evakuaci 🏃‍♂️🏃‍♀️ části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho chystanou ofenzivou v této oblasti, informoval o tom deník Haarec a server The Times of Israel. Podle nich armáda vyzývá k evakuaci civilisty ve východní části Rafáhu. Armáda to zatím oficiálně nepotvrdila.
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme