Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PET - informace o tématu

Obchodní řetězec Kaufland představil pilotní projekt systému zpětného odběru PET lahví a plechovek v únoru.

Záloha bude pětikoruna. Ministr Hladík chce vrátit do oběhu 90 procent plastových lahví

Zálohování PET lahví a plechovek by se mělo týkat nealkoholických nápojů o objemu od 0,1 litru až po tři litry a alkoholických nápojů s obsahem do 15 procent alkoholu. Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) řekl, že obchodníci budou mít povinnost nabídnout místo na vracení v obchodech s plochou nad 50 metrů čtverečních, sběrných míst by mělo být asi 11 tisíc. Podle analýzy Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR bude spuštění systému stát zhruba 5,2 miliardy korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme