Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Martin Slaný - informace o tématu

Hlavní ekonom finanční skupiny DRFG Martin Slaný v pořadu Victory Club Business
video

Martin Slaný: Inflace investorům ukázala, že nestačí být neaktivním střadatelem

Jak dynamický bude vývoj úrokových sazeb a obecně české ekonomiky? Jak složité bylo financování projektů pro firmy v situaci, kdy úrokové sazby České národní banky byly na sedmi procentech? A jak se k vysoké inflaci postavili investoři? Nejen o tom hovořil v nové epizodě pořadu Victory Club Business hlavní ekonom investiční skupiny DRFG Martin Slaný. „Inflace rozhýbala k větší investiční aktivitě nejen stávající investory, ale i ty, kteří do té doby nad ní ani neuvažovali. Když se podíváme na strukturu úspor domácností, tak je tam hezky vidět, že narostl podíl jak investování do akcií, do termínovaných vkladů a do fondů, tak i do dluhopisových programů,“ řekl Martin Slaný.

Přečíst článek
Reklama

News box

Zdravotní stav postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale vážný, řekli novinářům ministr obrany Robert Kaliňák a ředitelka banskobystrické nemocnice, kde byl ministerský předseda po pokusu o atentát hospitalizován. 🏥 Fico podstoupil pětihodinovou operaci.
Mírová konference o Ukrajině, kterou v červnu chystá Švýcarsko, bude bez účasti Ruska zbytečná, uvedl Kreml. Podle Moskvy taková konference není seriózní snahou najít mírové řešení. 🏳
Čína je připravena posílit své vztahy s Ruskem, řekl na úvod jednání čínský prezident Si Ťin-pching svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi 🤝, který je na dvoudenní státní návštěvě Číny.
Prezident Petr Pavel dnes na Pražském hradě jmenuje členem vlády poslance Marka Ženíška (TOP 09).✍ Pětačtyřicetiletý politik se ujme funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace po stranické kolegyni Heleně Langšádlové. Současně dnes Ženíšek skončí ve funkci šéfa sněmovního zahraničního výboru a dalších sněmovních postech. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme