Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

kontrakt - informace o tématu

Škoda Group bude vyrábět vlaky pro Uzbekistán

Škoda Group bude vyrábět vlaky pro Uzbekistán. Poprvé tak expanduje do Střední Asie

Škoda Group, výrobce vozidel pro veřejnou dopravu, dodá do Uzbekistánu 30 elektrických vlaků za 320 milionů eur, tedy téměř za 7,9 miliardy korun. Kontrakt podepsalo v Plzni vedení strojíren s uzbeckým premiérem Abdullou Aripovem. Výroba vozů začne příští rok.

Přečíst článek
Reklama

News box

Argentinská centrální banka zavádí novou bankovku v hodnotě 10 000 pesos (zhruba 262 korun). Je to pětkrát vyšší hodnota, než jakou měla v této jihoamerické zemi dosud nejhodnotnější bankovka. Zavedením bankovky s vysokou nominální hodnotou reaguje banka na devalvaci, za kterou stojí dlouhotrvající vysoká inflace. Ta patří k nejvyšším na světě a kvůli špatné hospodářské situaci byla ve čtvrtek v zemi generální stávka.
Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena připravuje zavedení cel na dovoz elektromobilů 🔌🚗 z Číny. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg, podle níž krok oznámí vláda příští týden. Ochranná opatření se mají týkat i baterií či solární techniky.
Polský prodejce obuvi 👠👢 CCC v prvním čtvrtletí zvýšil hrubý provozní zisk na 304 milionů zlotých (1,8 miliardy korun), což je meziroční nárůst o 244 procent. Tržby v období od února do dubna meziročně vzrostly o devět procent na 2,26 miliardy zlotých. Přispěla k tomu jak nejnovější firemní značka, řetězec HalfPrice, tak i stejnojmenná značka CCC.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme