Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

fotoaparáty - informace o tématu

Obyčejný byznys: S fotoaparáty jsem zažil přelomová období, říká prodejce

Obyčejný byznys: S fotoaparáty jsem zažil přelomová období, říká prodejce

V současnosti se navyšují prodeje bezzrcadlovek, tedy menších a kompaktnějších fotoaparátů. Naproti tomu na trhu klesá podíl klasických zrcadlovek, které byly v minulosti nejoblíbenější. „Aktuální prodeje jsou již 60 : 40 ve prospěch moderních přístrojů bez klasického zrcadla,” říká Tomáš Jílek, který se prodeji fototechniky a materiálu věnuje již téměř čtyři desítky let. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Některé části britského imigračního zákona nelze v Severním Irsku uplatňovat. Rozhodl o tom vrchní soud 👨‍⚖️ v Belfastu s poukazem na to, že některá ustanovení podrývají ochranu lidských práv vyplývající z pobrexitových ujednání. 
Některé střední školy daly státní organizaci Cermat špatné pořadí uchazečů o studium, řekl ředitel Cermatu Miroslav Krejčí. Udělat nové počítačové řazení uchazečů je podle něj vyloučené. Seřazení trvá několik sekund, ředitelé ale mají zákonnou lhůtu 4 dny na kontrolu. Výsledky se mají zveřejnit ve středu 15. května 📜  v systému DiPSy a na veřejně přístupném místě ve škole.  Číst více
Americká firma Johnson & Johnson prodá zbývající podíl 9,5 procenta ve firmě Kenvue , která se zaměřuje na oblast spotřebitelského zdraví 🏥. Hodnota podílu činí podle poslední závěrečné ceny akcií na burze asi 3,75 miliardy dolarů (86,1 miliardy korun). Johnson & Johnson firmu Kenvue zhruba před rokem oddělil od svého podnikání a její akcie dal na burzu
V Praze se loni konalo o čtvrtinu více kongresů a konferencí než v roce 2022.  Celkově jich bylo 4889. Počet akcí ale ještě nedosáhl úrovně z roku 2019 před koronavirovou pandemií. Ve srovnání s ním byl počet o 18 procent nižší. 
V Čáslavi začíná letová část mezinárodního leteckého cvičení Lion Effort 🛫, je unikátním spojením dvou odlišných výcviků, informoval velitel cvičení Michal Kudyn. Mezi 500 vojáky je asi 150 příslušníků zahraničních armád, z techniky se kromě letounů JAS-39 Gripen zapojí mimo jiné rušicí letoun FA-20.
Členské státy EU definitivně schválily prodloužení volného obchodu s Ukrajinou a Moldavskem, ovšem s kroky k vyšší ochraně zemědělců 🌽 v Evropské unii. Informovalo o tom belgické předsednictví v Radě EU.
V pěti ze šesti států USA, které podle analytiků sehrají rozhodující roli v listopadových prezidentských volbách 🗳, by dnes exprezident Donald Trump zvítězil nad současnou hlavou státu Joem Bidenem. Vyplývá to z nových průzkumů vypracovaných pro deník The New York Times.
Jihokorejský Doosan , jeden z největších světových výrobců parních turbín pro elektrárny ⚡, investuje v plzeňské dceřiné firmě Doosan Škoda Power 3️⃣ miliardy korun. Do Plzně chce přesunout výrobu vzduchem chlazených generátorů parních turbín pro dodávky do elektráren a malých modulárních reaktorů a tam vybudovat centrum vodíkových spalovacích turbín v Evropě. Číst více
Česká pošta 📯 ode dneška obnovila prodej tisku v části své pobočkové sítě. Noviny a časopisy budou po dohodě s původními distributory, První novinovou společností a společností Mediaprint & Kapa Pressegrosso, k dostání na 5️⃣5️⃣5️⃣ z 2900 poboček. 
Dubnová meziroční inflace 2,9 procenta byla o 0,4 procentního bodu ↗ výš, než očekávala Česká národní banka. Rozdíl způsobilo zdražení potravin, ostatní položky byly v souladu s prognózou centrální banky, uvedl k vývoji spotřebitelských cen ředitel měnové sekce ČNB Petr Král. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme