Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Daniel Křetínský - informace o tématu

Energetická krize nakopla Křetínského byznys. EPH navýšil provozní zisk na 101 miliard

Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského má za sebou velmi slušný rok. Loni skupina zdvojnásobila tržby i provozní zisk. Pomohla ji situace na energetickém trhu.

Přečíst článek

Další zářez miliardáře Křetínského na francouzském mediálním trhu. Koupí vydavatelskou dvojku Editis

Přečíst článek
Miliardář Daniel Křetínský vydělává na fosilních palivech.

Risk, který se vyplácí. Křetínský vsadil proti zelené Evropě a bohatne

Podnikání miliardáře Daniela Křetínského a jeho Energetického a průmyslového holdingu (EPH) v oblasti fosilních paliv podrobně zmapovala agentura Bloomberg. Křetínského označuje za „nepolapitelného miliardáře”, který vybudoval své impérium na předpokladu, že ekologická transformace Evropy bude chaotickým a zdlouhavým procesem, takže bude ještě dlouhou dobu potřeba využívat uhlí a plyn.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

Křetínského EPIF loni vydělala 33,5 miliardy, meziročně o 12 procent víc

Společnost EP Infrastructure (EPIF) z Energetického a průmyslového holdingu (EPH) podnikatele Daniela Křetínského loni zvýšila provozní zisk EBITDA meziročně o 12 procent na 1,437 miliardy eur (zhruba 33,5 miliardy korun). Ve zlepšeném hospodaření se podle firmy pozitivně projevila zejména diverzifikace aktivit společnosti, mezi nimiž loni mělo v souvislosti se situací na trhu klíčové postavení skladování plynu, uvedl mluvčí EPH Daniel Častvaj.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

Křetínský jako sponzor ruské války? Nepravdivé a urážející, reaguje mluvčí EPH

Ukrajina dala na svůj seznam „mezinárodních sponzorů války” německý obchodní koncern Metro AG, který nadále působí v Rusku. Upozornil na to polský server Onet, který zároveň zdůraznil, že „klíčovým podílníkem v koncernu je český oligarcha Daniel Křetínský” s vazbami na ropný, plynárenský a bankovní sektor ruské ekonomiky. Mluvčí Energetického a průmyslového holdingu (EPH) většinově vlastněného Křetínským sdělil, že společnosti ovládané EPH napojení na ruskou ekonomiku nemají a že podobné tvrzení je „nepravdivé, neférové a urážející”.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

Křetínský je největším akcionářem Fnac Darty, patří mu čtvrtina

Podnikatel Daniel Křetínský se stal největším akcionářem francouzské společnosti Fnac Darty, drží v ní teď více než 25procentní podíl. Oznámil to francouzský úřad pro regulaci finančního trhu AMF. Křetínský tak pokračuje v posilování svého portfolia na francouzském trhu, podle regulačního úřadu ale v příštích šesti měsících nemá v úmyslu Fnac Darty ovládnout.

Přečíst článek
Potvrzeno: Vivendi jedná s firmou miliardáře Křetínského o převzetí vydavatelské dvojky ve Francii

Potvrzeno: Vivendi jedná s firmou miliardáře Křetínského o jejím převzetí vydavatelské dvojky ve Francii

Francouzský mediální konglomerát Vivendi exkluzivně jedná s firmou International Media Invest (IMI), dceřinou společností Czech Media Invest (CMI) Daniela Křetínského, o jejím převzetí stoprocentního podílu ve firmě Editis. Vivendi o tom informovala dnes a potvrdila tak dřívější informace francouzských médií. Editis je druhé největší vydavatelství ve Francii. Transakci bude muset schválil Evropská komise.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

Křetínský chce ovládnout francouzské vydavatelství Editis

Miliardář Daniel Křetínský oficiálně podal nabídku na převzetí stoprocentního podílu ve firmě Editis, což je druhé největší vydavatelství ve Francii. Na svém webu o tom informuje francouzský deník Le Figaro.

Přečíst článek
Palác Bellevue na pražském Smetanově nábřeží (na snímku z 28. listopadu 2019) získala Křetínského firma

Miliardář Křetínský koupil palác Bellevue na pražském nábřeží

Palác Bellevue na pražském nábřeží získala Křetínského firma EP Real Estate. Podle serveru Seznam Zprávy za něj zaplatila 411 milionů korun.

Přečíst článek
Majitel holdingu EPH Daniel Křetínský

Football Insider: Křetínský chce za miliardy ovládnout londýnský West Ham

Akviziční apetit čtvrtého nejbohatšího Čecha nepolevuje. Po plánu ovládnout francouzský maloobchodní řetězec Fnac Darty se peníze Daniela Křetínského nejspíš opět přesunou do Velké Británie. A opět do fotbalu. Podle prestižního magazínu Football Insider se Křetínský chystá koupit dalších 25 procent akcií londýnského klubu West Ham United. Tím by získal nadpoloviční podíl akcií klubu. 

Přečíst článek

Miliardář Křetínský se zhlédl v datových centrech. Jedná o převzetí divize francouzské Atos

Francouzská technologická firma Atos, která kvůli ztrátám zahájila loni v červnu restrukturalizaci, jedná s českým podnikatelem Danielem Křetínským, který by mohl převzít její divizi Tech Foundations. Informoval o tom list Le Monde, v němž český miliardář drží menšinový podíl. Zúčastněné strany se k věci odmítly vyjádřit. Francouzský list připomíná, že by to bylo poprvé, co by Křetínský vstoupil do sektoru IT služeb.

Přečíst článek
Miliardář Daniel Křetínský se chystá koupit kontrolní podíl ve francouzském maloobchodním řetězci Fnac Darty, ve kterém od léta drží 20 procent.

Křetínský se chystá koupit kontrolní podíl v řetězci Fnac Darty. Akcie hned zpevnily

Miliardář Daniel Křetínský se chystá koupit kontrolní podíl ve francouzském maloobchodním řetězci Fnac Darty, ve kterém od léta drží 20 procent. S odkazem na své zdroje to napsal server BFM Business. Akcie firmy obchodované na burze v Paříži v reakci na zprávu zpevnily o více než deset procent.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ropný tanker plující pod panamskou vlajkou 🚢 v Rudém moři zasáhla střela odpálená pravděpodobně z Jemenu. Informovaly o tom agentury Reuters a AP s odvoláním na britskou firmu pro námořní bezpečnost Ambrey, podle níž se incident stal přibližně 18 kilometrů jihozápadně od jemenského přístavu Muchá. Na obchodní lodě na této klíčové námořní trase už půl roku útočí jemenští povstalci podporovaní Íránem.

Povodňová situace v německé spolkové zemi Sársko, kterou v pátek zasáhly vydatné deště, se pomalu uklidňuje. Vodočty přestaly dnes po půlnoci stoupat. Úřady nyní vyhodnocují rozsah škod, informovala agentura DPA s odvoláním na policii. Podle úřadů zasáhla západ Německa v pátek povodeň, která se statisticky opakuje jednou za 20 až 50 let

Od zahájení 🪖ruského pozemního útoku v ukrajinské Charkovské oblasti v minulém týdnu bylo evakuováno už téměř 10 tisíc lidí. Uvedl to šéf charkovské správy Oleh Syněhubov. 
Severní Korea provedla zkoušku odpalu taktické balistické střely a severokorejský vůdce Kim Čong-un zároveň slíbil posílit jadernou sílu země. Informovala o tom severokorejská oficiální agentura KCNA.
Silný vítr zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstal v provozu. Lanovka na Sněžku může jezdit 🍃 do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky. Provoz ostatních lanovek v Krkonoších vítr neomezil. Na hřebenech hor byla silná mlha a slabě pršelo.
Regionální bezpečnostní rada iráckého Kurdistánu uvedla, že zatkla vysoce postaveného představitele teroristické skupiny Islámský stát (IS) Socratese Chalíla. Informuje o tom agentura Reuters, podle níž byl Chalíl důvěrníkem šéfa IS abú Bakra Bagdádího, který se zabil v říjnu 2019 při operaci amerického komanda na severozápadě Sýrie.
Reklama
Reklama
Doporučujeme