Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Skupina ZDR Investments koupila v Chorvatsku nákupní centrum za téměř miliardu

Česká ZDR Investments koupila v Chorvatsku nákupní park
ZDR Investments
 ČTK

Skupina tuzemských nemovitostních fondů ZDR Investments koupila v chorvatské Rijece nákupní park v hodnotě 40 milionů eur (970 milionů korun).

Reklama

První etapa Galerie Bakar o rozloze 30 589 metrů čtverečních byla dokončena letos v dubnu. Druhá etapa maloobchodního parku, ve které vznikne dalších 11 tisíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy, bude dobudována příští rok. I ta se následně stane součástí portfolia skupiny. Společnost o tom informovala na svém webu. Na transakci upozornil server Seznam Zprávy.

„Tato akvizice posiluje naši pozici na území Chorvatska a přináší do našeho portfolia další velkou nemovitost s vysokou výnosností investovaného kapitálu. Podíl zahraničních nemovitostí našeho fondu pro kvalifikované investory touto akvizicí přesáhl 50 procent,“ uvedl partner skupiny ZDR Roman Latuske. Společnost vedle České republiky vlastní nemovitosti také v Rakousku, Německu, Chorvatsku a na Slovensku.

Podle firmy je Galerie Bakar na břehu Jaderského moře největším maloobchodním parkem v oblasti Rijeky, sousedních ostrovů a oblasti Gorski Kotar. Plocha se nachází v komerční zóně Kukuljanovo, což byl nejdříve brownfield, který se v posledních letech postupně rozrůstá v industriální a komerční centrum. Celkově tam má vzniknout 10 tisíc pracovních míst, díky Galerii Bakar nyní do zóny přibylo 350 pracovních míst.

Slovanská epopej

Konec sporu o Slovanskou epopej. Praha se dohodla s dědicem Alfonse Muchy

Praha uzavře dohodu o ukončení soudního sporu o vlastnictví slavného cyklu obrazů Alfonse Muchy Slovanská epopej, který s městem vede malířův dědic John Mucha. Dohodu, na které se shodly obě strany, dnes schválili městští radní. Podle dvou schválených smluv Mucha stáhne žalobu a obě strany budou spolupracovat na vzniku centra, ve kterém bude umístěna epopej i rodinná sbírka malířových dědiců.

Přečíst článek

Celkově je má Bakar 15 nájemců, mezi které patří například Interspar, Jysk, Deichmann, Takko, Zoo City nebo Hervis. Projekt byl vybudován rakouskou developerskou skupinou MID-Bau.

Skupina ZDR Investment byla založena v roce 2017 a investuje převážně do komerčních nemovitostí. Hlavně se soustředí na regionální maloobchodní parky diskontního charakteru s významným zastoupením prodejen potravin. Vlastní řadu obchodních domů a supermarketů jako jsou například pražská Arena Chodov, Retail park v Porubě, obchodní centrum v rakouském Voitsbergu nebo logistické centrum v Prešově.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme