Reklama
Arsen  Lazarevič

Arsen Lazarevič

Pracuje jako šéfredaktor serveru Elektřina.cz, který patří pod křídla největšího srovnávače Ušetřeno.cz. Zajímá se o energetiku, investování a technologie. Je obsahovým poradcem sekce Zlaťák na Newstreamu.cz. 

články autora

Arsen Lazarevič: Nový úsporný tarif ignoruje novou realitu energetického trhu

Arsen Lazarevič: Nový úsporný tarif ignoruje aktuální realitu energetického trhu

Cena elektřiny roste, spotřebitelé si na vytápění mohou připlatit v příštím roce desítky tisíc navíc oproti současným, už tak vysokým cenám. Úsporný tarif téměř nic neřeší, zvláště u ohrožených domácností, míní analytik Arsen Lazarevič.

Přečíst článek
ČEZ, sídlo

Arsen Lazarevič: Má ČEZ prodávat elektřinu mimo burzu? Ne. Měl by maximalizovat svoje zisky

Stát již nyní inkasuje téměř 80 až 90 procent veškerých zisků společnosti ČEZ a minoritní akcionáři si přerozdělí jen drobky. Zestátnění energetického giganta tak připomíná znárodňování, které se na úspěchu firmy podepíše výrazně negativně, píše v komentáři k vládním vizím budoucnosti ČEZ Arsen Lazarevič.

Přečíst článek
ČEZ, ilustrační foto

Arsen Lazarevič: Tykač ukázal, že je prozíravým hodnotovým investorem

Společnost Belviport Trading Limited miliardáře Pavla Tykače v minulých týdnech zběsile nakupovala akcie ČEZ, kterých nyní vlastní přes 5,38 milionu hodnotě v řádech miliard. Jedná o prozíravé rozhodnutí hodnotového investora, míní ve své analýze ekonomický novinář Arsen Lazarevič.

Přečíst článek
fronty před Pražskou plynárenskou

Vláda kvůli rostoucím cenám energií pomůže domácnostem. Příčina se ale neřeší

Příspěvek na bydlení se zvýší, stejně jako se zavede mimořádná okamžitá pomoc. Vláda těmito kroky reaguje na rostoucí ceny energií, které některé domácnosti mohly dostat do finančních těžkosti. 

Přečíst článek
Jiří Písařík z Bohemia Energy

Arsen Lazarevič: Chamtivost zakladatele zabila Bohemia Energy

Co stálo za krachem „Bohemky“? Maximalizace zisku za každou cenu bez jakékoliv snahy vytvářet udržitelný a dlouhodobý byznys model. 

Přečíst článek

News box

Čínský prezident Si Ťin-pching přijede na začátku květnu jednat do Paříže s francouzským protějškem 👨 Emmanuelem Macronem. Návštěvu serveru Politico potvrdilo několik zdrojů z Paříže a Bruselu. Pro čínskou hlavu státu to bude první cesta do Evropy od pandemie covidu-19.
Japonská centrální banka (BOJ) dnes dle očekávání jako poslední na světě upustila od záporných úroků. Základní sazbu 📈 zvýšila poprvé po 17 letech z minus 0,1 procenta na interval nula až 0,1 procenta, informoval Bloomberg. 
V brazilských městech je už několik dní nesnesitelné horko, v Riu de Janeiro v neděli naměřili 4️⃣2️⃣ stupňů Celsia. V šestimilionové megapoli panovala o víkendu pocitová teplota 62,3 stupně Celsia, což je nejvíce za deset let měření tohoto ukazatele. Situace je nejhorší v chudinských čtvrtích, kde není žádná zeleň. 
Evropa musí v  reakci na hrozbu ze strany Ruska posílit své obranné schopnosti a přejít do režimu válečné ekonomiky. Šéf Evropské rady Charles Michel to napsal v článku, který dnes zveřejnil server Euractiv.
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan 🤝 poblahopřál svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi ke znovuzvolení. V telefonického hovoru ruskému vůdci, který si ve víkendovém hlasování zajistil další šestiletý mandát, Erdogan nabídl zprostředkování jednání s Ukrajinou, uvedla turecká prezidentská kancelář.
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme