Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zákaznický přístup - informace o tématu

Umělá inteligence pomůže bankám ještě lépe poznat své klienty

Služby přesně na míru díky dokonalé znalosti potřeb klienta, banka provázející své zákazníky na každém kroku v online světě nebo velmi rychlé uvádění nových produktů – to a ještě mnohem víc dnes bankám umožňují technologie.

Přečíst článek
Reklama

News box

Za atentát označil mluvčí slovenského ministra vnitra Matej Neumann útok na premiéra 👨 Roberta Fica, kterého dnes postřelil útočník, jehož policie zadržela. Informovala o tom slovenská média. 
⚠️ Slovenský premiér Robert Fico byl dnes podle listu Denník N postřelen, když po výjezdním jednání vlády ve městě Handlová vyšel mezi mezi lidi. Pravděpodobného útočníka policisté zadrželi, napsal list. Podle slovenské televize ministerského předsedu převážejí do nemocnice v Banské Bystrici. Číst více
Vláda dnes  přerušila projednávání zákona o podpoře bydlení. Po jednání kabinetu to novinářům řekl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN). Podle něj je třeba vyřešit rozpory, které kolem zákona přetrvávají, bude to vyžadovat mimo jiné jednání se samosprávami. Zákon by měl vytvořit systémovou podporu pro osoby ohrožené bytovou nouzí.
Americká vláda poskytne další 2️⃣ miliardy dolarů (45 miliard korun) na nákup zbraní pro Ukrajinu, oznámil dnes na tiskové konferenci v Kyjevě americký ministr zahraničí Antony Blinken. Podle agentury AP jde o střednědobou a dlouhodobou pomoc pro zemi bránící se ruské agresi už déle než dva roky. 
Bývalá plzeňská kasárna Slovany o rozloze 3️⃣5️⃣ hektarů se mají do roku 2041 změnit v moderní zelenou čtvrť s 3200 byty, školou, dvěma školkami, obchody a kancelářemi. Více než třetinu má tvořit zeleň. Majitel největší rozvojové plochy ve městě, APB - PLZEŇ a.s., tam hodlá investovat 15 až 20 miliard korun podle inflace. 
Zástupci členských zemi EU se dnes v Bruselu  shodli na uvalení sankcí proti čtyřem mediálním subjektům, které podle unie šíří ruskou propagandu. Jde také o platformu Voice of Europe, kterou zařadila na národní sankční seznam už koncem března i česká vláda. Sankce se dotknou také mediální platformy RIA Novosti, a listů Izvestija a Rossiskaja Gazeta.
Nejnižší úspěšnost žáků devátých tříd v přijímacím řízení na střední školy byla v Praze, kde uspělo asi 8️⃣4️⃣ procent. Na žádnou střední školu nebylo v prvním kole přijato 1524 deváťáků, kteří se hlásili z Prahy. Naopak nejvyšší byla úspěšnost v kraji Ústeckém a kraji Vysočina. 
Evropská komise 👍 zlepšila odhad letošního růstu ekonomiky Evropské unie na jedno procento. V předchozí únorové prognóze letošní růst odhadovala na 0,9 procenta. V příštím roce čeká zrychlení růstu na 1,6 procenta. Komise to dnes uvedla ve svém jarním hospodářském výhledu.
Slovenská vláda dnes  schválila záměr stavět nový jaderný zdroj s výkonem do 1200 megawattů na západě země. Kabinet premiéra Roberta Fica na svém výjezdním zasedání také uložil ministrům financí a hospodářství, aby do konce října připravili detaily k projektu.
Evropská unie dnes vyzvala Izrael, aby okamžitě  ukončil vojenskou operaci v Rafáhu na jihu Pásma Gazy. Vede podle ní k dalšímu narušení humanitární pomoci, vysidlování obyvatel a lidskému utrpení. V tiskové zprávě to uvedl šéf diplomacie sedmadvacítky Josep Borrell, podle něhož by pokračování vojenské akce nevyhnutelně a silně zatížilo vztahy EU a Izraele.
Reklama
Reklama
Doporučujeme