Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Wonderinterest Trading - informace o tématu

Umělá inteligence rozdělila Hollywood. Kazí byznys Netflixu i jeho rivalů

Umělá inteligence rozdělila Hollywood. Kazí byznys Netflixu i jeho rivalů

Herci a scenáristé v Hollywoodu pokračují ve stávce. Bojují za záchranu svého řemesla, které je ohroženo nástupem chatbotů a počítačem vygenerovaných avatarů. Mezitím streamovací platformy hledají manažery umělé inteligence, kterým jsou ochotny platit milionové částky, v dolarech samozřejmě. Jak tohle dopadne? A jaký to má dopad na byznys Netflixu a jeho rivalů, se zamýšlí hlavní analytička společnosti Wonderinterest Trading Olívia Lacenová.

Přečíst článek
Reklama

News box

Vietnamské ministerstvo zahraničí 👎 naštvalo Evropskou unii tím, že odložilo schůzku s nejvyšším představitelem EU o ruských sankcích, uvedla agentura Reuters. Schůzka by se měla konat v příštím týdnu v Hanoji a to před možnou návštěvou ruského prezidenta Vladimira Putina. 

Spojené státy v prvním čtvrtletí překonaly Čínu a staly se 🥇 největším obchodním partnerem Německa. Vyplývá to z výpočtů agentury Reuters, které vycházejí z údajů spolkového statistického úřadu. Hodnota obchodu Německa s USA, tedy vývoz a dovoz dohromady, od ledna do března činila 63 miliard eur (1,6 bilionu korun), zatímco hodnota obchodu s Čínou dosáhla necelých 60 miliard eur.
Počasí obnovitelným zdrojům energie v prvním čtvrtletí letošního roku přálo. Zelené elektrárny společnosti ČEZ během té doby meziročně 📈 navýšily výrobu o 2️⃣9️⃣ procent na více než 860 gigawatthodiny (GWh) energie. Růst táhly především vodní elektrárny, výroba ovšem stoupla i u dalších zdrojů. ČTK o tom dnes v tiskové zprávě informovala firma ČEZ.
Nová prognóza České bankovní asociace (ČBA) zlepšila pro letošní rok odhad 📈 růstu tuzemské ekonomiky na 1,4 procenta. Pro příští rok očekává růst 2,7 procenta. Inflace podle ní letos klesne na 2,3 procenta, v příštím roce by měla zůstat obdobná. 
Severní energetická  přerušuje těžbu hnědého uhlí v lomu ČSA na Mostecku. Propustí zhruba 500 zaměstnanců. O ukončení provozu se rozhodne v následujících měsících. ČTK to řekla Eva Maříková, mluvčí skupiny Sev.en Česká energie.
Maloobchodní tržby v Česku v březnu 📈 zrychlily meziroční růst na 6,1 procenta, v únoru po revizi stouply o 2,5 procenta. Tržby se v březnu meziročně zvýšily čtvrtý měsíc po sobě. Meziměsíčně stouply o 1,3 procenta. Údaje dnes na svém webu zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).
Čínský dovoz i vývoz se v dubnu po poklesu v předchozím měsíci vrátily k 📈 růstu. To je signálem zlepšení poptávky doma i v zahraničí, které by mohlo podpořit ekonomické oživení země. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil čínský statistický úřad.
Hrozba amerického prezidenta Joea Bidena, že Spojené státy v případě velké ofenzivy v Rafáhu na jihu Pásma Gazy zastaví dodávky některých zbraní Izraeli, je velkým 👎 zklamáním. Podle agentury AFP to dnes prohlásil izraelský velvyslanec v OSN Gilad Erdan. 
Indická policie ve středu zatkla 4️⃣ lidi napojené na mezinárodní síť pašeráků lidí, kteří pod falešným příslibem lukrativního vzdělání na univerzitách a zaměstnání lákala mladé Indy, kteří měli nakonec skončit v boji proti Ukrajině za Rusko. O případu informovala agentura Reuters. 
Izrael podle amerického prezidenta Joea Bidena použil 🚀 bomby dodávané Spojenými státy k útokům, při nichž v Pásmu Gazy umírali palestinští civilisté. Biden to ve středu (dnes brzy ráno středoevropského letního času) podle agentur AP a Reuters řekl v rozhovoru stanici CNN.
Reklama
Reklama
Doporučujeme