Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pizza Hut - informace o tématu

Provozovna rychlého občerstvení Burger King

AmRest v Česku loni zvýšil zisk o 43 procent. Fastfoody, které spravuje, zdražily v posledních letech o sto korun

Společnosti AmRest minulý rok vzrostl zisk o zhruba 130 milionů korun na 433 milionů korun, meziročně byl o 43 procent vyšší. V ČR provozuje restaurace rychlého občerstvení KFC, Burger King a Pizza Hut.

Přečíst článek
Reklama

News box

Podnikatel 👨 Jan Čermák plně ovládl společnost Empresa Media, která z 99 procent vlastní a provozuje TV Barrandov. Čermák, nebo jedna z jeho společností, získal od Jaromíra Soukupa zbývajících 50 procent Empresy. 
Německá zbrojovka Rheinmetall, která vyrábí například tanky Leopard, 📈 zvýšila v letošním prvním čtvrtletí provozní zisk meziročně o 60 procent na 134 milionů eur (zhruba 3,3 miliardy korun). Firma, která těží z růstu výdajů na zbrojení v souvislosti s invazí ruských vojsk na Ukrajinu, to dnes uvedla ve své výsledkové zprávě.
Gruzínský parlament dnes ve třetím a závěrečném čtení  schválil kontroverzní návrh zákona o zahraničním vlivu, který prosazuje vládní strana Gruzínský sen, informují agentury. V ulicích hlavního města Tbilisi proti předloze už týdny demonstrují desetitisíce lidí.
Poslanec TOP 09 👨 Marek Ženíšek po dnešní schůzce na Hradě řekl novinářům, že bude jmenován v nejbližších dnech. S prezidentem Petrem Pavlem hovořil o prioritách pro vědu a výzkum a rozpočtu kapitoly. Ženíšek také řekl, že ho potěšilo vnímání vědy, výzkumu a inovací prezidentem jako priority země.
Členské státy EU dnes na jednání v Bruselu definitivně  potvrdily už dříve odsouhlasený migrační balíček. Češi se ve všech deseti hlasováních zdrželi. Stejnou pozici drží česká vláda už od února, kdy po analýze všech dokumentů dospěla k závěru, že finální podoba paktu o migraci a azylu je pro Českou republiku horší než ta, na níž se Česko podílelo v době svého předsednictví v druhé polovině roku 2022.
Americký prezident Joe Biden v pondělí podepsal zákon  zakazující dovoz obohaceného uranu z Ruska, které bylo dosud významným dodavatelem paliva pro americké jaderné elektrárny. Jde o nejnovější krok Washingtonu ve snaze odstřihnout se od ruského hospodářství na pozadí ruské agrese na Ukrajině.
Spojené státy zvýší cla na dovoz elektromobilů z Číny z 25 na 1️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ procent, oznámila dnes administrativa prezidenta Joea Bidena. Zvýší se také cla na dovoz počítačových mikročipů, zdravotnických produktů, některých výrobků z oceli a hliníku a na mnoho dalších položek. Cla na elektromobily a některé další zboží začnou platit už letos, u jiného zboží až později, postupně v příštích dvou letech.
Částečný digitální detox si na letní dovolené plánuje dopřát 6️⃣9️⃣ procent Čechů. Naopak 31 procent nehodlá používání internetu nijak omezit. Vyplývá to z průzkumu cestovní agentury Invia, který dnes novinářům představila mluvčí Jiřina Ekrt Jirušková. I když podle ní část dotázaných chce na internetu strávit stejně času jako doma, pracovní telefon a počítač si jich na dovolenou bere osm procent.
Britský mobilní operátor Vodafone v uplynulém finančním roce 📈 zvýšil základní zisk o 2,2 procenta na 11,02 miliardy eur (273 miliard korun). Generální ředitelka Margherita Della Valleová uvedla, že jak Vodafone odprodal své aktivity ve Španělsku a v Itálii, dosahuje růstu na všech svých trzích v Evropě, včetně největšího trhu v Německu. Růst vykazuje i v Africe.
Vojenská pomoc z nedávno  schváleného amerického balíku pomoci už začala přijíždět na Ukrajinu a další zásoby jsou na cestě. Dnes to při setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským řekl v Kyjevě americký ministr zahraničí Antony Blinken, napsala agentura Reuters. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme